Υποταγή και… νοκ άουτ! (vid)

Έναν στόχο είχε και μάλλον… τον αποχαιρετά! Η Τότεναμ ηττήθηκε στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με σκορ 3-1 και είδε τις ελπίδες της για την… έκπληξη εξόδου στην Ευρώπη να μειώνονται δραματικά!  



Υποταγή και… νοκ άουτ! (vid)

Μέτρια εμφάνιση για τους παίκτες του Μουρίνιο, οι οποίο διαμαρτύρονται για το γκολ του Κέιν που δεν μέτρησε, μετά και τη χρήση του VAR. Με το αποτέλεσμα αυτό τα «σπιρούνια» είδαν την απόσταση από την 5η θέση να αυξάνεται στους 7 πόντους, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν. Το γκολ της τιμής για τους Λονδρέζους πέτυχε ο Κέιν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν την εξαιρετική τους περίοδο και χάρη στα γκολ των Μπέργκε (31’), Μουσέτ (69’) και ΜακΜπέρνι (84’) πήραν την εξαιρετική νίκη, που τους ανέβασε στην 7η θέση του πρωταθλήματος, με πέντε βαθμούς πίσω από την πεντάδα!

Το ματς:

Ήταν από τα κλασικά άνευρα ημίχρονα της Τότεναμ. Και αν σε άλλες περιπτώσεις δεν το είχε πληρώσει, στο συγκεκριμένο ματς… την πάτησε! Στο πρώτο ημίχρονο τα «σπιρούνια» δεν δικαιολόγησαν τη σημασία της αναμέτρησης. Ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανή στη μάχη της ευρωπαϊκής εξόδου. Το πάθος και η ένταση που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, δεν την είδαμε. Για την ακρίβεια όχι από τους παίκτες του Μουρίνιο, αλλά από τους γηπεδούχους.

Η Σέφιλντ ήταν ανώτερη, έκανε περισσότερες ευκαιρίες και δικαιώθηκε στο 31’ με το όμορφο γκολ του Μπέργκε. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά της Τότεναμ να απαντήσει με τον Κέιν, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ – αφού μετά τη χρήση του VAR οι διαιτητές έκριναν ότι η μπάλα είχε χτυπήσει στο χέρι του Μόουρα όσο εκείνος… έπεφτε στο έδαφος, προτού φτάσει στα πόδια του Άγγλου επιθετικού. Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έψαξαν πιο αποφασιστικά την ισοφάριση, όμως αυτή δεν ήρθε.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μουρίνιο μπήκαν με ξεκάθαρη πρόθεση να φέρουν ξανά το ματς στα ίσα. Είχαν τον έλεγχο, την κατοχή, αλλά ως εκεί. Η Σέφιλντ ήταν και πάλι αυτή που δημιούργησε πιο επικίνδυνες καταστάσεις και μάλιστα λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον ΜακΓκόλντρικ στο 61’.

Ό,τι δεν κατάφερε εκείνος το έκανε ο άνθρωπος που δύο λεπτά μετά… τον αντικατέστησε! Ο Μουσέτ μπήκε στο γήπεδο στο 63’ και λίγο μετά, στο 69’, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, βάζοντας τη Γιουνάιτεντ μπροστά στο σκορ με 2-0! Ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Η Τότεναμ δεν έπειθε σύμφωνα με την εικόνα της σε όλο το ματς ότι μπορούσε να αντιδράσει. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΜακΜπέρνι βρήκε και εκείνος δίχτυα στο 84’ και έριξε… τίτλους τέλους στην αναμέτρηση, σφραγίζοντας το θρίαμβο της Σέφιλντ με σκορ 3-0! Το γκολ της τιμής για τους Λονδρέζους πέτυχε ο Κέιν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Μπάσαμ, Ίγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ, Νόργουντ, Μπέργκε, Όσμπορν, Στίβενς, ΜακΜπέρνι, ΜακΓκόλντρικ (63’ Μουσέτ)

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ (71΄Εντομπελέ), Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις (81’ Βερτόνχεν), Σισοκό (71’ Άλι), Λο Σέλσο, Σον, Μπεργκβάιν (56’ Λαμέλα), Μόουρα, Κέιν