Κλοπ και Πεπ όπως λέμε Μέσι και Ρονάλντο...

Όταν πέρσι τον Ιούνιο μάθαμε τις ημερομηνίες του πρωταθλήματος για την Αγγλία, για την σεζόν 2019 – 20 η συνάντηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ, στις 2 Απριλίου έμοιαζε ως ένα κομβικό παιχνίδι για την τίτλο... Τελικά, με την διακοπή για τον κορονοϊό, και με τις απώλειες που είχε μέσα στη σεζόν η Σίτι το αποψινό παιχνίδι ουσιαστικά δεν έχει σημασία αφού η Λίβερπουλ είναι και τυπικά πρωταθλήτρια έπειτα από 30 χρόνια! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Κλοπ και Πεπ όπως λέμε Μέσι και Ρονάλντο...

Δεν παύει όμως να είναι πολύ σημαντικό! Μιλάμε για τις δύο ομάδες σημεία αναφοράς την τελευταία τριετία στο αγγλικό πρωτάθλημα Που έχουν στους πάγκους τους καλύτερους (με διάφορα) προπονητές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Για την ακρίβεια τους δύο καλύτερους προπονητές της τελευταίας δεκαετίας.

Από τη μία υπάρχει ο άνθρωπος που ουσιαστικά με τις ιδέες του επηρεασμένες άλλωστε από τον μεγάλο Γιόχαν Κρόιφ, έχει πάει σε αυτόν τον 21ο αιώνα το ποδόσφαιρο μπροστά. Μιλάμε για τον Πεπ Γκουαρδιόλα ο οποίος με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε τα πάντα. στη Μπάγερν μπορεί να μην πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, έκανε μία σειρά από ρεκόρ που δείχνουν σχεδόν αδύνατο να καταρριφθούν  τα επόμενα χρόνια και τέλος στη Σίτι σάρωσε  σε εσωτερικό επίπεδο τα πάντα.

Ένα πρωτάθλημα με περίπατο το 2018 με σύνολο 100 Βαθμούς το οποίο το ακολουθήσει ένα, σημαντικό πρωτάθλημα σε μονομαχία σώμα με σώμα με την Λίβερπουλ που κρίθηκε  στους 98 βαθμούς. Απέναντι του ο Γιούργκεν Κλοπ. Αυτός που με την Ντόρτμουντ πήρε δυο τίτλους κόντρα στη Μπάγερν  το 2011 και το 2012, έφτασε σε ένα τελικό Τσάμπιονς league όπου λύγισε απέναντι στους Βαυαρούς  το 2013 και μετά το 2015 ανέλαβε την Λίβερπουλ υποσχόμενος πως εάν τον στηρίξουν όλα θα γίνουν διαφορετικά.

Τελικά αφού έπαιξε έναν τελικό Champions League και τον έχασε κόντρα στη Ρεάλ, το 2018, επέστρεψε την επόμενη χρονιά και το πήρε ενώ μετέτρεψε την όγδοη (όταν έφτασε στο νησί) Λίβερπουλ σε πρωταθλήτρια Αγγλίας έπειτα από 30 χρόνια αναμονής. Και το έκανε με ένα μοναδικό στυλ και σπάζοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Δύο προπονητές που ένας τρέφει πραγματική εκτίμηση για το έργο του άλλου, που η κόντρα τους πήγε και τις δύο ομάδες πολύ ψηλά και η ποιότητα που παράγει το ποδόσφαιρο που παίζουν αναβαθμίζει όλο το επίπεδο του σπορ.

Φυσικά όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και εκείνοι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν να... αποδείξουν πως η γη είναι επίπεδη Αμφισβητώντας την αξία των συγκεκριμένων ωστόσο και οι αριθμοί αλλά και τα ίδια τα μάτια μας, αποδεικνύουν πάρα πολύ εύκολα πως έχουμε μπροστά μας δύο χαρισματικούς ανθρώπους που το ίδιο το ποδόσφαιρο θα τους έδινα το χέρι αν ήταν απέναντι του! 

Όπως η κόντρα του Μέσι με τον Ρονάλντο πήγε το ίδιο το άθλημα πιο πάνω απογειώνοντας τους ίδιους και τις καριέρες τους Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την συνύπαρξη Κλοπ και Πεπ... 

Εάν κάποιος θεωρεί ότι είναι εύκολο μία ομάδα να φτάνει τους 100 βαθμούς σχεδόν κάθε χρόνο ας κοιτάξει και θα δει πως ακόμα και στους 90 όποιος έφτανε έπαιρνε τίτλο...

Να είστε βέβαιοι λοιπόν πως αυτή η απίστευτη κόντρα  που έγινε πέρσι, η μεγάλη μάχη τους που μας έκοψε την ανάσα θα ξανασυμβεί. Και ότι οι δύο ομάδες είναι πολύ πιο μπροστά από όλους τους υπόλοιπους στον συναγωνισμό, γεγονός που  μεταβάλει το αποψινό παιχνίδι έτσι κι αλλιώς εσύ σημαντικό αν θέλει κάποιος να το δει και διαφορετικά ως πρόκριμα για την επόμενη χρονιά. Εάν η Σίτι τελικά

τιμωρηθεί από την Ευρώπη αυτόματα θα μεταβληθεί σε φαβορί για του χρόνου αλλά θα γίνει πραγματικά μάχη μεταξύ τους στη νέα σεζόν! 

Και κερδισμένος θα βγει ο κόσμος που απολαμβάνει αυτό το απίστευτου επιπέδου ποδόσφαιρο που παράγουν οι ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Εσείς μπορείτε εδώ να δείτε και να προμηθευτείτε τα νέα μπλουζάκια της Πρωταθλήτριας Λίβερπουλ μέσω του sportarena.gr 

Κι αν είστε οπαδός της Σίτι, εδώ θα βρείτε τα μπλουζάκια των «πολιτών»