Ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε 50άρης πιο γρήγορα από κάθε άλλον παίκτη της Άρσεναλ! (pic & vid)

Μόλις 79 παιχνίδια χρειάστηκε ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ για να γράψει τρομερή ιστορία με την Άρσεναλ σε επίπεδο σκοραρίσματος και κατάφερε να φτάσει πιο γρήγορα από κάθε άλλον στα 50 γκολ με τη φανέλα των «κανονιέρηδων»!  



Ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε 50άρης πιο γρήγορα από κάθε άλλον παίκτη της Άρσεναλ! (pic & vid)

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός σκόραρε δυο φορές στο ευρύ 4-0 της ομάδας του Αρτέτα απέναντι στη Νόριτς το απόγευμα της Τετάρτης στο «Έμιρεϊτς» κι έτσι έφτασε στα 50 τέρματα στη θητεία του στο λονδρέζικο κλαμπ.

Το πιο σπουδαίο είναι ότι χρειάστηκε μόλις 79 ματς πρωταθλήματος για να φτάσει σε αυτή την επίδοση κι έβαλε κάτω σπουδαίους θρύλους του παρελθόντος της Άρσεναλ με τεράστια ονόματα!

Εκείνος που μέχρι πρότινος κατείχε το ρεκόρ ήταν ο Τιερί Ανρί με την 50άρα σε 83 παιχνίδια, έπειτα ήταν ο Ίαν Ράιτ που χρειάστηκε 87 αναμετρήσεις, ενώ, αμέσως μετά ερχόταν ο Αλέξις Σάντσες με τα 101 ματς για τα 50 τέρματα.

Ακόμα πιο πίσω βρίσκονταν οι Ολιβιέ Ζιρού (113 παιχνίδια) και Ντένις Μπέργκαμπ (114 ματς), με τον «Όμπα» να φτάνει σε μια εκπληκτική επίδοση ως απόδειξη της εξαιρετικής του παρουσίας στην Άρσεναλ, με την οποία έχει ακόμα έναν χρόνο συμβολαίου...

 

Κώστας Ζάλιαρης