Η Λίβερπουλ ξανά στο θρόνο, 30 χρόνια μετά!

Η Τσέλσι χάρισε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ στη Λίβερπουλ και οι «κόκκινοι» ολοκλήρωσαν το φετινό τους θαύμα εξασφαλίζοντας και μαθηματικά το πρώτο τους πρωτάθλημα έπειτα από το 1990 και 11.016 μέρες!   



Η Λίβερπουλ ξανά στο θρόνο, 30 χρόνια μετά!

Οι «κόκκινοι» δεν είχαν αντίπαλο, συνέχισαν από την περασμένη σεζόν τις τρομερές τους επιδόσεις, είχαν κλειδώσει τον στόχο της κατάκτησης της κορυφής και το έκαναν με απίστευτη άνεση, κάνοντας επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και τις υπόλοιπες ομάδες!

Η Λίβερπουλ μια μέρα μετά το εμφατικό 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας στο πρώτο της παιχνίδι στο «Άνφιλντ» μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, περίμενε το δωράκι από την Τσέλσι και το πήρε, για να νιώσει επιτέλους και επίσημα Πρωταθλήτρια Αγγλίας!

Έπειτα από τρεις δεκαετίες, γενιές που μεγάλωσαν και περίμεναν πως και πως να δουν την ομάδα του λιμανιού ξανά στην κορυφή, προσπάθειες που έμειναν ανολοκλήρωτες, κακές στιγμές, απογοητεύσεις, αλλά και μια διαδρομή μεταμόρφωσης με τον Κλοπ στο «τιμόνι», ήταν... δίκαιο και έγινε πράξη φέτος!

Το 2-1 της Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Σίτι έστεψε τη Λίβερπουλ, η οποία θα πάει πλέον στο Etihad την 2α Ιουλίου για το ντέρμπι με τους «πολίτες» και θα πάρει εκεί το χειροκρότημα με το pasillo από τους «γαλάζιους» του Πεπ Γκουαρδιόλα που φέτος παρέδωσαν τα σκήπτρα!

Και για όλα χρειάστηκαν 30 χρόνια και 58 ημέρες, 8 διαφορετικοί προπονητές, 240 ποδοσφαιριστές, 1.151 παιχνίδια πρωταθλήματος, 1.975 γκολ πρωταθλήματος!

Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ κατακτά τον τίτλο και μαθηματικά εφτά αγωνιστικές πριν από το τέλος, αλλά και η πρώτη φορά που γίνεται αυτό... τέλη Ιουνίου, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βίωσαν όλοι με την πανδημία. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης