Το πρώτο κόκκινο... match-ball τίτλου! (vids)

Η Λίβερπουλ στο πρώτο της παιχνίδι στο «Άνφιλντ» μετά την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ επικράτησε 4-0 της Κρίσταλ Πάλας και πλέον υπάρχει η ... πρώτη αναμονή για τον τίτλο! Αν η Σίτι ηττηθεί από την Τσέλσι το βράδυ της Πέμπτης, όλα τελείωσαν και οι «κόκκινοι» είναι κι επίσημα Πρωταθλητές! Αλεξάντερ – Άρνολντ, Σαλάχ, Φαμπίνιο και Μανέ τα γκολ της βραδιάς...  



Το πρώτο κόκκινο... match-ball τίτλου! (vids)

Οι πρωτοπόροι και αναμφισβήτητοι επικείμενοι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν ρόλο απόλυτου κυρίαρχου στην αναμέτρηση κόντρα στο σύνολο του Ρόι Χότζον. Η Πάλας έχασε από το πρώτο 15λεπτο και τον Ζαχά με πρόβλημα τραυματισμού και επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, με τους «κόκκινους» να μονοπωλούν τις προσπάθειες για γκολ. Στο 23ο λεπτό, λοιπόν, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 παίρνοντας το αίμα του πίσω για την πολύ κακή εικόνα της Κυριακής απέναντι στην Έβερτον. Το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει διαστάσεις από νωρίς αλλά το σουτ του Χέντερσον σε «ριμπάουντ» από ασταθή απομάκρυνση του Χένεσι βρήκε στο δοκάρι στο 28ο λεπτό, ενώ, ο ρέφερι και ο VAR αρνήθηκαν πεντακάθαρο πέναλτι σε χέρι του Κέιχιλ στο 33ο λεπτό.

Εν τέλει ο Φαμπίνιο που ήταν εκπληκτικός απόψε «σέρβιρε» στον Σαλάχ με τρομερή μπαλιά για να κατεβάσει ο Αιγύπτιος και να πλασάρει σωστά για το 2-0 στο 44', ενώ, στο 55' ο Βραζιλιάνος χαφ εξαπέλυσε... ρουκέτα με το δεξί πόδι και έκανε τρία τα τέρματα της Λίβερπουλ στο παιχνίδι! Η ομάδα του Κλοπ έφτασε και ξεπέρασε τα 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε ακόμα μια αγωνιστική περίοδο και... είχε και συνέχεια. Ο Σαντιό Μανέ στο 69ο λεπτό από τρομερή συνεργασία με τους Φιρμίνο και Σαλάχ έφτασε σε θέση βολής για να πλασάρει για το 4-0 και το 102ο τέρμα του κλαμπ στη φετινή σεζόν. Ο Κλοπ άρχισε να βγάζει παίκτες ξεκουράζοντάς τους, αντικατέστησε τους Χέντερσον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, πέρασε τον Νίκο Γουίλιαμς στο ματς δίνοντάς του το «βάπτισμα του πυρός» στην Πρέμιερ Λιγκ και το 4-0 ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αφού στο 90' ο Σαλάχ νικήθηκε από τον Χένεσι σε τετ-α-τετ από μπαλιά του πιτσιρικά που είχε περάσρει στο ματς και έπαιζε δεξιά. 

Πλέον, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ χρειάζεται είτε άλλους δυο βαθμούς δικούς του, είτε ήττα της Μάντσεστερ Σίτι το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο στο ματς με την Τσέλσι!

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ (74' Γουίλιαμς), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (84' Έλιοτ), Χέντερσον (64' Τσάμπερλεϊν), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (74' Μιναμίνο), Μανέ (84' Κεϊτά)

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Γουόρντ, Κέιχιλ, Σακό, Φαν Άνολτ, ΜακΚάρθι, Τάουνσεντ, Κουγιατέ (66' Μιλιβόγεβιτς), ΜακΆρθουρ (66' Ρίντεβαλντ), Ζαχά (15' Μέιερ), Τζόρνταν Αγιού (84' Πιέρικ)

Κώστας Ζάλιαρης