Γκουαρδιόλα και Μπεν Μι καταδίκασαν το πανό «White Lives Matter» (vids)

Το πανό με το οποίο απάντησαν οι ρατσιστές στο κίνημα «Black Lives Matter» καταδίκασαν με δηλώσεις τους μετά το 5-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπέρνλι οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Μπεν Μι. 



Γκουαρδιόλα και Μπεν Μι καταδίκασαν το πανό «White Lives Matter» (vids)

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μέσω zoom για το πανό που εμφανίστηκε με μικρό αεροσκάφος πάνω από το Etihad και είχε το σύνθημα «White Lives Matter Burnley», ανέφερε: 

«Και ο προπονητής της Μπέρνλι και ο αρχηγός μίλησαν και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Προφανώς και οι ζωές των λευκών μας ενδιαφέρουν και έχουν σημασία, όμως το ίδιο συμβαίνει και με τους μαύρους. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Όλοι. Είμαστε το ίδιο. Έχω ταξιδέψει πολύ στη ζωή μου, έχω ζήσει σε πολλές χώρες και όλοι μας είμαστε το ίδιο. Ακριβώς το ίδιο. Με τους ίδιους φόβους, τις ίδιες χαρές, τα ίδια θετικά και τα ίδια αρνητικά στοιχεία. Δεν μας διαχωρίζει το χρώμα του δέρματος σε αυτά. Προφανώς και οι ζωές των λευκών έχουν σημασία αλλά το ίδιο συμβαίνει και για τους μαύρους».

Από την πλευρά του, ο Μπεν Μι, εκπροσωπώντας την Μπέρνλι, δήλωσε: «Μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο αλλά θέλω να σχολιάσω ένα άλλο πράγμα πρώτα. Αισθάνομαι ντροπιασμένος που υπάρχει ένα μικρό γκρουπ οπαδών που έκαναν αυτό που έκαναν στο γήπεδο. Είμαστε στον 21ο αιώνα και χρειάζονται εκπαίδευση για να μάθουν τι συμβαίνει...».

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης