Πολύ κακό για το τίποτα... (vid)

Αλλιώς περίμεναν οι οπαδοί της Λίβερπουλ την επιστροφή της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ στην αγωνιστική δράση, με τους «κόκκινους» να εγκλωβίζονται απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη Έβερτον και να παίρνουν μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι του «Γκούντισον Παρκ» (0-0).



Πολύ κακό για το τίποτα... (vid)

Σε ένα άχαρο σκηνικό, που ναι μεν είναι γνωστό πως ισχύει και θα ισχύει σε όλα τα γήπεδα εξαιτίας του κορωνοϊού, το πρώτο πραγματικά μεγάλο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ μετά την αναγκαστική διακοπή δεν ανταπεξήλθε στις προσδοκίες, με τον Κάρλο Αντσελότι να κατεβάζει μια πολύ συμπαγή ομάδα που δεν ήθελε να χάσει και παραλίγο, μάλιστα, να είναι κι εκείνη που θα κέρδιζε.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε σχεδόν τίποτα, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μία φορά κοντά στο γκολ, με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να μην ακολουθεί τους συμπαίκτες του στο passing game και αντί να τροφοδοτήσει τον επερχόμενο Ναμπί Κεϊτά δοκίμασε να νικήσει ο ίδιος τον Τζόρνταν Πίκφορντ χαμηλά στην αριστερή του γωνία. Ωραία η ανάπτυξη στην συγκεκριμένη φάση από την πλευρά της Λίβερπουλ, με τον γενικά άφαντο Μιναμίνο να κάνει το κλέψιμο, τον Τζόρνταν Χέντερσον να ανοίγει στον Σαντιό Μανέ κι εκείνος με το τακουνάκι στον Φιρμίνο ο οποίος «έσβησε» όλα τα προαναφερθέντα.

Ήταν που ήταν έξω από τα νερά της η Λίβερπουλ, ήρθαν και οι αναγκαστικές αλλαγές στην άμυνα και δεν της επέτρεψαν να βρει συνοχή, την ώρα που η ανάπτυξή της ήταν σχεδόν μηδαμινή. Σε τρομερά κακή ημέρα ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος ήθελε – δεν ήθελε έβγαλε το 90λεπτο κάνοντας πολλές άστοχες απόπειρες για να περάσει μπαλιές στους συμπαίκτες του, σε ένα από τα πολλά παραδείγματα γιατί δεν πήγε καλά το πράγμα για το σύνολο του Κλοπ. Από το 75’ και για ένα δεκάλεπτο περίπου, ήταν η Έβερτον που πλησίασε περισσότερο στο γκολ, με τον Άλισον Μπέκερ να κατεβάζει ρολά και να έχει και την τύχη με το μέρος του σε ένα ριμπάουντ του Τομ Ντέιβις, φάση κατά την οποία η μπάλα σταμάτησε στο δεξί σίδερο έχοντας βρει και στα απλωμένα πόδια του Τζο Γκόμεζ που δοκίμασε να κόψει την φάση.

Αφού δεν μπήκε γκολ εκεί, δεν θα έμπαινε ακόμη και μια ώρα παραπάνω να έπαιζαν οι δύο πλευρές, εκτός αν κάποιος είχε μοναδική έμπνευση και άρτια εκτέλεση για να αλλάξει τα δεδομένα. Το αυτό δοκίμασε ο Φαμπίνιο, αλλά ακριβώς επειδή η εκτέλεσή του δεν ήταν τέλεια, ο Πίκφορντ έδιωξε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, στιγμή που ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στο 136ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ.