Ανώτερη η Νιούκαστλ, υπέταξε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (vid)

Με σκορ 3-0 κέρδισε η Νιούκαστλ τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Σεν-Μαξιμίν (55’), Ρίτσι (69’) και Ζοέλιντον (78’) τα γκολ για τους νικητές, με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής του Έγκαν στο 50ο λεπτό.



Ανώτερη η Νιούκαστλ, υπέταξε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (vid)

Οι «καρακάξες» βρίσκονται πλέον στο +11 από την επικίνδυνη ζώνη, καταλαμβάνοντας την 12η θέση με συγκομιδή 38 βαθμών. Έβδομη η Σέφιλντ με 44…

Το ματς

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, αφού οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν υπερβολικά αφοσιωμένες στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Η Νιούκαστλ απείλησε με τους Ρίτσι (13) και Ζοέλιντον στο (19’) αλλά ειδικά το πλασέ του δεύτερου υπήρξε απογοητευτικό και εξουδετερώθηκε από τον Χέντερσον. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στα αντίπαλα καρέ μόνο από στατικές φάσεις.

Η αποβολή του Έγκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 50ο λεπτό ήρθε να μεταβάλει τις αριθμητικές ισορροπίες με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού ο άσος της Σέφιλντ προσπάθησε να διορθώσει το λανθασμένο διώξιμο με τράβηγμα στον Ζοέλιντον.

Πέντε λεπτά αργότερα (55’) οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε ένα ακόμη παιδαριώδες λάθος. Ο Στίβενς δεν κατάφερε να διώξει τη σέντρα του Ρίτσι και ο Σεν-Μαξιμίν που ακολουθούσε τη φάση άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ.

Ο Ρίτσι διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία της εστίας (69’) ενώ το 3-0 σημείωσε ο Ζοέλιντον στο 78ο λεπτό, ο οποίος συνεργάστηκε υπέροχα με τον Αλμιρόν πριν «σκοτώσει» τον Χέντερσον από το ύψος της μικρής περιοχής.

 

Οι συνθέσεις:

Νιούκαστλ (4-4-1-1): Ντουμπράφκα- Μανκίγιο, Ρόουζ, Φερνάντεζ, Λασέλς- Σέλβι (86’ Λαζάρο), Χέιντεν, Ρίτσι, Σεν-Μαξιμίν (79’ Μπενταλέμπ)- Αλμιρόν- Ζοέλιντον (79’ Κάρολ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3-5-2): Χέντερον- Χολμς, Μπάσαμ, Ρόμπινσον- Μπάλντοκ, Στίβενς, Μπέργκε (66’ Λάντστραμ), Νόργουντ, Φλεκ (73’ Λ. Φρίμαν)- ΜακΜπέρνι (85’ Κ. Φρίμαν), Σαρπ (74’ Ζίφκοβιτς)

Σκόρερς

Σεν-Μαξιμίν 55’, Ρίτσι 69’, Ζοέλιντον 78’

Διαιτητής

Ντέιβιντ Κουτ

Γήπεδο

Σεντ Τζέιμς Παρκ

Γιάννης Τζιουμακλής