Πέρασε από το Λονδίνο και βλέπει Champions League η Γουλβς

Με σκορ 2-0 επικράτησε η Γουλβς της Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ραούλ Χιμένεζ (73’) και Πέδρο Νέτο (84’) τα γκολ για τους νικητές.



Πέρασε από το Λονδίνο και βλέπει Champions League η Γουλβς

Ο Μεξικανός επιθετικός έλυσε το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο και έγινε ο Μεξικανός με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ, φτάνοντας τα 14 στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Με το σημερινό αποτέλεσμα η Γουλβς βρίσκεται στην έκτη θέση, ισοβαθμώντας με την πέμπτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 46 βαθμούς ενώ διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες ακόμη και για έξοδο στο Champions League. Σε δύσκολη θέση παραμένει η Γουέστ Χαμ, η οποία μάχεται για τη σωτηρία της βρισκόμενη στην 17η θέση με συγκομιδή 27 βαθμών.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που ανέλαβαν επιθετικές πρωτοβουλίες από την αρχή της συνάντησης αλλά οι λάθος επιλογές του -κατά τ’ άλλα δραστήριου- Ντιόγκο Ζότα στην τελική προσπάθεια, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι αντίθετα έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Η πρώτη με τον Φορνάλς στο 14ο λεπτό, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Μια φάση που αν κατέληγε στα δίχτυα, σίγουρα θα περνούσε από την κρίση του VAR για να εξεταστεί αν ο παίκτης ξεκίνησε από θέση οφσάιντ ή όχι…

Πέντε λεπτά αργότερα (19’) ο Σούσεκ επιχείρησε ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ αλλά την πορεία της μπάλας ανέκοψε με το κεφάλι ο Κόουντι, παραχωρώντας κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει τίποτα μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε στον αγώνα ο Αντάμα Τραορέ. Ο θηριώδης εξτρέμ πέρασε στο ματς στο 64ο λεπτό και εννέα λεπτά αργότερα «σέρβιρε» στον Ραούλ Χιμένεζ έτοιμο γκολ, με τον Μεξικανό να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση σκοράροντας με κεφαλιά.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε με μονοκόμματο σουτ ο Πέδρο Νέτο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη συστημένη σέντρα του Ντεντόκερ καθαρίζοντας την παρτίδα έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ενενηντάλεπτου.

Οι συνθέσεις:

Γουέστ Χαμ (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι- Ενγκάκια (82’ Φρέντερικς), Ντιοπ, Ράις, Κρουέσγουελ- Σούσεκ, Νομπλ- Αντόνιο, Φορνάλς (81’ Γιαρμολένκο), Άντερσον (67’ Λαντσίνι)- Μπόουεν

Γουλβς (3-5-2): Πατρίτσιο- Σαΐς, Κόουντι, Μπολί- Ντόχερτι, Τζόνι (90’ Βινάγκρε), Ντεντόκερ (64’ Τραορέ), Μουτίνιο, Νέβες- Ζότα (64’ Νέτο), Χιμένεζ (90+2’ Γκιμπς-Γουάιτ)

Σκόρερς

Χιμένεζ 73’, Νέτο 84’

Διαιτητής

Άντονι Τέιλορ

Γήπεδο

Ολυμπιακό Στάδιο Λονδίνου

Γιάννης Τζιουμακλής