Σκέτη… καταστροφή! (vids)

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η Άρσεναλ, η οποία ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Μπράιτον εκτός έδρας και βλέπει τις ευρωπαϊκές θέσεις ολοένα να απομακρύνονται! Τρίποντο «χρυσάφι» για τους γηπεδούχους, που μάχονται για την παραμονή!  



Σκέτη… καταστροφή! (vids)

Το απόλυτο μηδέν… Λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα… παραδόθηκε και στην έδρα της Μπράιτον, γνωρίζοντας την ήττα με γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις.

Αν και προηγήθηκαν με το καταπληκτικό γκολ του Πεπέ στο 68’, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Μπράιτον ισοφάρισε στο 75’ με τον Ντανκ και πήρε το πολύτιμο τρίποντο λίγο πριν την εκπνοή χάρη στο γκολ του Μαουπέι!

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Άρσεναλ απέχει πλέον 6 πόντους από 5η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Μπράιτον πήρε ανάσα 5 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς:

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο από τις δύο ομάδες. Άλλωστε μιλάμε για την Μπράιτον που πρέπει να φορτσάρει για την παραμονή και την Άρσεναλ που επίσης πρέπει να… γκαζώσει για την πεντάδα.

Εν τέλει καμία από τις δύο δεν δικαιολόγησε την… αναγκαιότητα της νίκης. Ναι μεν οι «κανονιέρηδες» είχαν την κατοχή και τον έλεγχο της αναμέτρηση, αδυνατούσαν όμως να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των γηπεδούχων. Σε μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές της, η κεφαλιά του Λακαζέτ απέκρουσε ο Ράιαν.

Στον αντίποδα, η Μπράιτον ήταν άνευρη. Λίγο προς τα τέλη του ημιχρόνου αποφάσισε να πιέσει, αλλά και πάλι… σχεδόν τίποτα. Στην σημαντικότερη στιγμή του ημιχρόνου, ο Λένο τραυματίστηκε στο 40’ και αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… υποσχέσεις. Σε αυτό βοήθησε η φάση του 53’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ – έπειτα και από τη χρήση του VAR- δεν μέτρησε ποτέ. Τουλάχιστον άναψαν τα αίματα… Η φάση αυτή δεν βοήθησε μόνο την Άρσεναλ να ανέβει, αλλά και την αντίπαλό της. Στο 56’ ήταν η σειρά του Μάουπεϊ να δοκιμάσει τον νεοεισελθών Μαρτίνεθ και να κάνει αισθητή την παρουσία της ομάδας του στην περιοχή των Λονδρέζων.

Αυτοί που πανηγύρισαν πρώτοι ωστόσο ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποιοι πήραν το προβάδισμα στο 68’ χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Πεπέ. Η χαρά ωστόσο δεν κράτησε πολύ, αφού η Μπράιτον έφερε το ματς στα ίσα στο 75’ με το γκολ του Ντανκ!

Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει για την Άρσεναλ! Στις καθυστερήσεις, ο Μαουπέι – ο οποίος τα άκουσε για τον τραυματισμό του Λένο- έδωσε τη δική του… απάντηση, σκοράροντας και ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την Μπράιτον! Οι «κανονιέρηδες» στο καναβάτσο!

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Σκελότο (71’ Μοντόγια), Γουέμπστερ, Ντανκ, Μπερν, Πρόπερ, Μπισούμα, Μόουι (46’ Μαρτς), Γκρος (71’ Κόνολι), Τροσάρντ (87’ Στίφενς), Μαουπέι

Άρσεναλ: Λένο (40’ Μαρτίνεθ), Μπεγερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Κολάσινατς, Πέπε (89’ Νέλσον), Σεμπάγιος (88’ Γουίλοκ), Γκεντουζί, Σακά (89’ Τίρνεϊ), Λακαζέτ (78’ Νκετία), Ομπαμεγιάνγκ