Ξεκινάει κίνημα κατά του ρατσισμού στα social media ο Ίαν Ράιτ! (Pics)

Το δικό του κομμάτι στην επανάσταση που έρχεται από τις ΗΠΑ θέλει να βάλει ο Ίαν Ράιτ, ο οποίος μετά ένα πρόσφατο επεισόδιο ρατσιστικής βίας προς το πρόσωπό του, αποφάσισε να ξεκινήσει κίνημα στα social media με το hashtag « No Consequences» ενάντια στις καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος τόσο του ίδιου όσο και άλλων μαύρων χρηστών του διαδικτύου.



Ξεκινάει κίνημα κατά του ρατσισμού στα social media ο Ίαν Ράιτ! (Pics)

Τον προηγούμενο μήνα ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ είχε αναγκάσει έναν έφηβο να παραδοθεί στις Αρχές μετά από διαδικτυακή επίθεση εις βάρος του, με τις ρατσιστικές εκφράσεις και τις απειλές για την ζωή του να αναγκάζουν τον πιτσιρικά να πάει από μόνος του στο τμήμα πριν αρχίσουν να τον ψάχνουν.

Τώρα, ο Ράιτ πόσταρε κάποια από τα μηνύματα που όπως ο ίδιος λέει, «έρχονται καθημερινά», ζητώντας από το Facebook (Instagram) και το Twitter να πάρουν πιο δραστικά μέτρα για το ζήτημα. «Ας δείξουμε στις εταιρίες με τα social media πόσο άσχημο έχει γίνει. Είναι απίστευτο. Είναι τόσο εύκολο γι’ αυτούς. Εάν εσύ ή ένας μαύρος φίλος έχει πέσει θύμα online ρατσιστικής επίθεσης τότε σε παρακαλώ τουίταρε με τα hashtag #NoConsequences και #BlackLivesMatter.

 

 

Παράλληλα πόσταρε και την δικιά του εμπειρία, γράφοντας: «Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι καθημερινό φαινόμενο. Αυτά μου έστειλαν μόνο και μόνο γιατί μίλησα για το #BlackLivesMatter χθες. Η παρενόχληση είχε ξεκινήσει μία εβδομάδα, η λοιδορία είναι τρομακτική. Δεν σταματάνε με τίποτα».