Πρώτη νίκη μετά την πανδημία η Σίτι χάρη στα... δωράκια του Νταβίντ Λουίζ (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει νίκη στην επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ μετά την πανδημία, αποτρέποντας την πιθανή στέψη της Λίβερπουλ στο προσεχές ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Οι «πολίτες» έφτασαν στο 3-0 επί της Άρσεναλ με τον Νταβίντ Λουίζ να γίνεται μοιραίος με λάθος στο πρώτο γκολ και πέναλτι με αποβολή στο δεύτερο... Σοβαρότατος τραυματισμός για Γκαρσία στο φινάλε...  



Πρώτη νίκη μετά την πανδημία η Σίτι χάρη στα... δωράκια του Νταβίντ Λουίζ (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι παρουσιάστηκε σε αρκετά καλή κατάσταση απέναντι στην πολύ διαφοροποιημένη Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα. Βέβαια, οι «κανονιέρηδες» είχαν ν' αντιμετωπίσουν και τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς που χρειάστηκαν αναγκαστικές αλλαγές λόγω των προβλημάτων που αποκόμισαν οι Τζάκα και Μάρι μέχρι και το 22ο λεπτό. Οι «πολίτες» είχαν περισσότερα τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο όσο κι αν ο Ενκετία στην επίθεση των Λονδρέζων προσπαθούσε να τους βάλει δύσκολα και κυρίως στον νεαρό, Γκαρσία που βρισκόταν στα μετόπισθεν. Ο Ντε Μπρόινε προσπαθούσε να δίνει ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας του Πεπ, ήταν εκείνος που στα πρώτα λεπτά υποχρέωσε τον Λένο σε επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ, με τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ ν' αναλαμβάνει δράση μετά το ημίωρο. Αρχικά σε διαγώνιο σουτ του Στέρλινγκ στο 35', έπειτα σε γυριστό σουτ του Σίλβα στο 35' και στο 37' αρνήθηκε το γκολ στον Μαχρέζ βγαίνοντας σωστά μπροστά του για να του κλείσει το χώρο!

Όλα άλλαξαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου και την έναρξη του δευτέρου μέρους, με αρνητικό πρωταγωνιστή για την Άρσεναλ τον Νταβίντ Λουίζ. Ο Βραζιλιάνος στο 45' + 2' κάνει... τσαφ, η μπάλα περνάει στον Στέρλινγκ από δεξιά εντός περιοχής και ο Άγγλος επιθετικός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βραζιλιάνος στόπερ (που είχε μπει με αλλαγή αντί του τραυματία Πάμπλο Μάρι), γκρεμίζει τον Μαχρέζ στην περιοχή, αποβάλλεται και ο Ντε Μπρόινε από την άσπρη βούλα στο 51' έκανε το 2-1 για τους «πολίτες» που καθάρισαν το παιχνίδι. Η Άρσεναλ πλέον έπρεπε να προσέξει πολύ, γύρισε ο Σακά αριστερό μπακ, ο Τίρνεϊ τραβήχτηκε κεντρικά στην άμυνα δίπλα στον Μουστάφι και ο Μπεγερίν συνέχισε δεξιά. Παρά την προσοχή που έπρεπε να επιδείξουν οι Λονδρέζοι, η Σίτι πλέον είχε τον αέρα των δύο τερμάτων και την επιβολή στον αγωνιστικό χώρο για να περάσει άνετο βράδυ.

Οι παίκτες του Αρτέτα προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια ν' αντέξουν όταν η μπάλα κυκλοφορούσε στα καρέ τους και υπήρχαν προϋποθέσεις για περισσότερα γκολ από πλευράς Σίτι, με τον Λένο να στέκεται στο ύψος του και όποτε κλήθηκε να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, να το πέτυχε όσο περνούσε από το χέρι του... Το φινάλε είχε φόβο και ανησυχία με τον σοβαρό τραυματισμό του Γκαρσία που συγκρούστηκε με τον Έντερσον και αποχώρησε με φορείο αρκετά λεπτά, έχοντας πρόβλημα στον αυχένα... Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 με τον Φόντεν από «ριμπάουντ» σε δοκάρι του Αγουέρο.

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρσία, Λαπόρτ (70' Φερναντίνιο), Μεντί, Σίλβα (65' Μπερνάρντο Σίλβα), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (70' Ρόδρι), Μαχρέζ (65' Φόντεν), Ζεσούς (80' Αγουέρο), Στέρλινγκ

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Μουστάφι, Μάρι (24' Νταβίντ Λουίζ), Τίρνεϊ, Γουίλοκ (67' Νέλσον), Γκεντουζί (67' Μέιτλαντ – Νάιλς), Τζάκα (8' Θεμπάγιος), Σακά, Ομπαμεγιάνγκ, Ενκετία (67' Λακαζέτ)

Κώστας Ζάλιαρης