Ζητάνε να βάλουν άγαλμα του Αλντερβάιρελντ στην θέση εκείνου του Βασιλιά Λεοπόλδου Β’!

Να αντικαταστήσουν το άγαλμα του Βασιλιά Λεοπόλδου Β’ του Βελγίου με ένα του Τόμπι Αλντερβάιρελντ ζητούν φαν του αμυντικού της Τότεναμ, με τον ίδιο να... ξεκαρδίζεται με την online αίτηση.



Ζητάνε να βάλουν άγαλμα του Αλντερβάιρελντ στην θέση εκείνου του Βασιλιά Λεοπόλδου Β’!

Η επανάσταση των ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν έχει ορθώς εξαπλωθεί και στην Ευρώπη, με τους κατοίκους της Αντβέρπης να βάζουν στο στόχαστρό τους το άγαλμα του Βασιλιά Λεοπόλδου Β’, ο οποίος συμμετείχε σε γενοκτονία 10.000.000 Κονγκολέζων όταν του ανέθεσαν την διοίκηση της χώρας στο πλαίσιο της επεκτατικής τους πολιτικής.

Τοπικές κοινωνίες ανά τον κόσμο αποφάσισαν να πάρουν από την θέση τους αγάλματα σαν κι αυτό, κάτι που έπραξαν και στην συγκεκριμένη περίπτωση, με την θέση στην Αντβέρπη να μένει κενή. Για πόσο, όμως; Και γιατί να μην σηκώσουν ένα... πιο σωστό άγαλμα στο σημείο;

Κάπως έτσι σκέφτηκαν ορισμένοι και ξεκίνησαν online ψηφοφορία για να στήσουν άγαλμα του Αλντερβάιρελντ ο οποίος έχει καταγωγή από εκείνα τα μέρη, με τον ίδιο να δηλώνει για το θέμα:

«Γέλασα πολύ όταν αντιλήφθηκα την αίτηση. Νόμιζα ότι ήταν κάποιο είδους αστείο, αλλά ο κόσμος όντως έβαζε ηλεκτρονικές υπογραφές. Πρέπει να πω ότι με τιμάει. Είναι μια μικρή πόλη στο Βέλγιο και πέρασα μέχρι τα 15 μου εκεί. Εκεί πήγαινα σχολείο και ακόμα και τώρα την επισκέπτομαι.

Εάν όντως θέλουν να το κάνουν τότε δεν θα πω όχι, γιατί με τιμά, αλλά δεν θα υπογράψω κι εγώ την αίτηση. Από όλους όσους το έχουν κάνει, πιστεύω ότι οι 8/10 είναι φίλοι μου».

Για την ώρα, η αίτηση έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.000 υπογραφές.