Ένα βίντεο 6 λεπτών θυμίζει σε όλους τον παλιό, τρομερό Γουέιν Ρούνεϊ

Τα χρόνια περνούν, είναι λογικό οι ποδοσφαιριστές να χάνουν δυνάμεις, αντοχές, εκρηκτικότητα, αποτελεσματικότητα, όμως, θα πρέπει και η κάθε επόμενη γενιά να μαθαίνει τι ακριβώς συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Και στην περίπτωση του Γουέιν Ρούνεϊ, ένα βίντεο 6 λεπτών αποτυπώνει το μεγαλείο της νιότης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...



Ένα βίντεο 6 λεπτών θυμίζει σε όλους τον παλιό, τρομερό Γουέιν Ρούνεϊ

Αδίστακτος μπροστά από την αντίπαλη εστία. Θρασύς νέος. Εξαιρετικό τελείωμα. Αρκετές φορές «έπαιζε» και ξύλο. Ήταν ατίθασος. Θα δεχόταν κλωτσιές και δεν θα τις άφηνε αναπάντητες. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα κατάλαβε όλα αυτά από πολύ νωρίς και κατάφερε να τον κάνει δικό της σε πολύ νεαρή ηλικία ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του από την Έβερτον. 

Έφτασε ν' αποτελέσει μέχρι και αρχηγό της ομάδας. Μια τρομερά εμβληματική παρουσία. Ηγετική φυσιογνωμία. Με τα καλά και τα άσχημά του και σε προσωπικό επίπεδο. Η καριέρα του, όμως, συνδυάστηκε με τρομερά χρόνια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πολλούς τίτλους. 

Και θα μπορούσε να πει κανείς ότι έφυγε άδικα όταν ο Λουίς Φαν Χάαλ αποφάσισε πως δεν μπορούσε ο Ρούνεϊ πλέον να έχει βασικό ρόλο. Τώρα πλέον βρίσκεται ξανά στην Αγγλία ως παίκτης - κόουτς της Ντέρμπι Κάουντι. 

Παρ' όλα αυτά, όσοι θυμούνται τον παλιό, εξαιρετικό Γουέιν Ρούνεϊ, αντιλαμβάνονται το... θεριό που εξαπέλυε η Γιουνάιτεντ σε κάθε ματς. Όσοι δεν το θυμούνται, μπορούν να το κάνουν με το παρακάτω βίντεο...

Κώστας Ζάλιαρης