Η μέρα που ο Λάμπαρντ ντύθηκε στα μπλε και... βρήκε νόημα η ποδοσφαιρική του ζωή (vid)

Συμπληρώθηκαν 19 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακοινώθηκε επίσημα από την Τσέλσι σε μια μεταγραφή που κόστισε στους «μπλε» 11 εκατομμύρια λίρες. Όσα πρόσφερε, όσα πέτυχε και όσα συνεχίζει να δίνει στο λονδρέζικο κλαμπ ο «Φράνκι», έχουν ανεκτίμητη αξία και εκείνα τα χρήματα πολλαπλασιάστηκαν και επιστράφηκαν σε ποιότητα! 



Η μέρα που ο Λάμπαρντ ντύθηκε στα μπλε και... βρήκε νόημα η ποδοσφαιρική του ζωή (vid)

Ήταν 14 Ιουνίου του 2001, όταν η Τσέλσι ανακοίνωσε πως πρόσθεσε στο ρόστερ της τον ανηψιό του Χάρι Ρέντναπ που είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, Φρανκ Λάμπαρντ. 

Εν έτει 2020, ο «Φράνκι» βρίσκεται στον πάγκο των «μπλε» έχοντας αναλάβει να φέρει εις πέρας ένα ιδιαίτερο αλλά τρομερά ενδιαφέρον πρότζεκτ ανανέωσης του ρόστερ, με αρκετά παιδιά από τα τμήματα υποδομής, φρεσκάδα και ταλέντο. 

Είναι από τους πιο αγαπημένους της εξέδρας, είναι θρύλος του συλλόγου, έχει λατρέψει την ομάδα, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ με 211 τέρματα και έχει μετρήσει 150 ασίστ. 

Είναι ο μοναδικός που έχοντας θητεύσει στην Πρέμιερ Λιγκ, ως κεντρικός χαφ, έχει ξεπεράσει τα 150 τέρματα σε επίπεδο πρωταθλήματος, ενώ, έχει σκοράρει 49 φορές από την άσπρη βούλα. 

Ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι παρέμεινε 13 χρόνια πανηγυρίζοντας τίτλους, όντας βασικότατο και σημαντικότατο στέλεχος στην επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από μισό αιώνα, στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο τη δεκαετία του 2000. 

Έχει πανηγυρίσει συνολικά 13 τρόπαια, με πιο σημαντικό φυσικά το ευρωπαϊκό back-to-back το 2012 και το 2013. Για εννέα σεζόν, είχε καταφέρει να σκοράρει 15+ φορές. 

Τώρα, είναι ένας μεγάλος blue legend. Και σήμερα, συμπληρώνει 19 χρόνια από εκείνη την πρώτη επίσημη μέρα. Ποιος να του το 'λεγε τι είχε γράψει τη πεπρωμένο του να ζήσει με τη φανέλα της Τσέλσι...

 

On the anniversary of his signing, here are 🖐 of our favourite Frank Lampard goals! 😍

Δημοσιεύτηκε από Chelsea Football Club στις Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020

 

📆 OTD in 2001, Frank Lampard joined Chelsea for £11m 💰 A TRUE Blues legend 💙

Δημοσιεύτηκε από BT Sport στις Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020

 

Κώστας Ζάλιαρης