Πως διαμορφώνεται το σκηνικό μετά τη διακοπή σε LeagueOne και LeagueTwo

Οι δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες πήραν την απόφαση να διακοπούν λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας, οι προβιβασμοί - υποβιβασμοί και τα playoffs διατηρούνται κανονικά και τα δυο πρωταθλήματα έχουν πλέον συγκεκριμένα δεδομένα. 



Πως διαμορφώνεται το σκηνικό μετά τη διακοπή σε LeagueOne και LeagueTwo

Οι LeagueOne και LeagueTwo αποφάσισαν να μη συνεχίσουν για φέτος μετά το καταστροφικό, από άποψη οικονομίας, πέρασμα της πανδημίας από την Ευρώπη και τον κόσμο. 

Υπό το φόβο και των κρουσμάτων και της κατάστασης που μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή, η τρίτη και τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έριξαν τίτλους τέλους και το μοναδικό από θέμα δράσης που θα υπάρξει, θα είναι τα Playoffs. 

Με το points-per-system ν' αποφασίζει τις τελικές θέσεις στην κατάταξη, η Κόβεντρι ως Πρωταθλήτρια της LeagueOne και η Ρόδεραμ ανεβαίνουν στην Τσάμπιονσιπ, ενώ, οι Γουίκομ και Πίτερμπρο θα παίξουν μπαράζ για την τρίτη θέση της ανόδου, μαζί με τις Φλίτγουντ και Όξφορντ Γιουνάιτεντ. 

Η Σουίντον είναι εκείνη που εξασφάλισε... στη θεωρία τον τίτλο της LeagueTwo, ωστόσο, λόγω νομικών εκκρεμοτήτων δεν είναι ξεκάθαρο ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν από την EFL στην National League. 

Στη LeagueTwo υποβιβάστηκαν οι Τρανμίρ, Σάουθεντ και Μπόλτον, ενώ, από την τέταρτη κατηγορία προβιβάστηκαν μαζί με τη Σουίντον οι Κρου και Πλίμουθ, με τις Τσέλτεναμ, Νορθάμπτον, Έξετερ και Κόλτσεστερ να κοντράρονται στα playoffs. 

Όλα τα ματς των μπαράζ στις δύο κατηγορίες θα διεξαχθούν δίχως κόσμο, ενώ, ο τελικός των Playoffs της LeagueTwo θα γίνει κανονικά στο «Γουέμπλεϊ» όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. 

Οι ημερομηνίες των αγώνων που θα κρίνουν την τελευταία άνοδο στη LeagueOne και τα ματς είναι τα παρακάτω: 

Thursday, 18 June: Semi-final first legs

Colchester United v Exeter City (17:15 BST)

Northampton Town v Cheltenham Town (19:45 BST)

Monday, 22 June: Semi-final second legs

Exeter City v Colchester United (17:15 BST)

Cheltenham Town v Northampton Town (20:00 BST)

Monday, 29 June: Final

TBC

Κώστας Ζάλιαρης