Εννιά χρόνια κόκκινος κι έτοιμος για ιστορία ο Χέντερσον! (vid)

Σαν σήμερα, ο Τζόρνταν Χέντερσον έκανε το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του με τη μετακίνηση από τη Σάντερλαντ στη Λίβερπουλ, πέρασε δύσκολα τα πρώτα χρόνια, κατάφερε να κερδίσει εμπιστοσύνη και τώρα είναι ο αρχηγός που θα ήθελε να έχει κάθε ομάδα. Και φυσικά, είναι πανέτοιμος να γράψει ιστορία με την κόκκινη φανέλα, μόλις εξασφαλιστεί και μαθηματικά το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας μετά από 30 χρόνια! 



Εννιά χρόνια κόκκινος κι έτοιμος για ιστορία ο Χέντερσον! (vid)

Ο «Χέντο», σαν σήμερα πίσω στο 2011 ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του από τις «μαυρόγατες» στους «κόκκινους» και ξεκινούσε μια νέα, γεμάτη δυσκολίες, αλλά και τεράστιες στιγμές, διαδρομή στη ζωή και την καριέρα του. 

Κόστισε 20 εκατομμύρια λίρες σε μια εποχή που η Λίβερπουλ είχε πολύ διαφορετικό DNA, μέχρι να φτάσει το 2014 και να διεκδικήσει το κλαμπ την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, αποτυγχάνοντας όμως να τα καταφέρει στο φινάλε. 

Μπορεί να έφτασε πολύ κοντά στην παραχώρηση, αλλά δεν έφυγε από το Άνφιλντ. Το πάλεψε, βελτιώθηκε, «έφτιαξε» πνευματικά, κέρδισε με το σπαθί του την παρουσία στη θέση του Στίβεν Τζέραρντ όταν εκείνος έριξε τους τίτλους τέλους και εν έτει 2020 ο Χέντερσον είναι έτοιμος για τη μεγάλη στιγμή. 

Μετά την αναρρίχηση στην κορυφή της Ευρώπης και τα μαθήματα από τους χαμένους τελικούς με τον Γιούργκεν Κλοπ, η ομάδα από το Μέρσεϊσαϊντ επιστρέφει στα πρωταθλήματα έπειτα από 30 χρόνια!

Ο «Χέντο» θα γίνει ο πρώτος αρχηγός της Λίβερπουλ μετά τον Άλαν Χάνσεν που θα σηκώσει το τρόπαιο του αγγλικού πρωταθλήματος και οι «κόκκινοι» έχουν ίσως έναν από τους καλύτερους αρχηγούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο... Έχει 359 συμμετοχές, 167 παιχνίδια ως αρχηγός, 28 γκολ, 48 ασίστ, ένα Λιγκ Καπ, ενώ φυσικά σήκωσε και το ευρωπαϊκό Super Cup τον περασμένο Αύγουστο στην Τουρκία...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης