Στέρλινγκ: «Σαν πανδημία ο ρατσισμός, είναι η ασθένεια που πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε»

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ στηρίζει το κίνημα BlackLivesMatter και μίλησε για την...πανδημία του ρατσισμού, την «ασθένεια», όπως χαρακτήρισε το φαινόμενο, που πρέπει η ανθρωπότητα να δουλέψει για να εξαφανίσει. 



Στέρλινγκ: «Σαν πανδημία ο ρατσισμός, είναι η ασθένεια που πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε»

Ο Άγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει αποφασίσει να μιλάει για τα άσχημα της ανθρωπότητας και να προσφέρει τη δύναμη του λόγου και το βήμα που του δίνει ο αθλητισμός για να επηρεάσει καταστάσεις και ν' απευθύνει κάλεσμα ενότητας. 

Κάπως έτσι το έκανε και μέσω του BBC, όπου σχολίασε έπειτα απ' όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και τα οποία προκλήθηκαν από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: 

«Θα ακουστεί κάπως αυτό που θα πω αλλά η μοναδική ασθένεια την οποία αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι ο ρατσισμός. Συμβαίνει και επεκτείνεται στην πάροδο των ετών, είναισαν πανδημία, πρέπει να βρούμε μια λύση για να σταματήσει αυτό το πράγμα. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα δεν σκέφτομαι τη δουλειά μου. Σκέφτομαι αυτό που πρέπει να είναι το σωστό.

Συμβαίνει για εκατοντάδες χρόνια και ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί απ' όλο αυτό. Είναι κάτι που χρειάζεται κάτι παραπάνω από απλές ομιλίες και αναφορές. Πρέπει να προκαλέσουμε την αλλαγή και να δείξουμε τα μέρη που είναι απαραίτητη αυτή η αλλαγή».

Κώστας Ζάλιαρης