Πριν τον Σάντσο, μονάχα ο ... Λε Τισιέ! (pic)

Ο Τζέιντον Σάντσο κάνει...παπάδες στην Bundesliga, σκοράρει, μοιράζει ασίστ, φανερώνει προσωπικότητα και είναι εκείνος που εν έτει 2020 έφτασε σε επιδόσεις Άγγλου ποδοσφαιριστή που είχαν να εμφανιστούν σχεδόν από το ξεκίνημα της σύγχρονης μορφής του αγγλικού πρωταθλήματος!  



Πριν τον Σάντσο, μονάχα ο ... Λε Τισιέ! (pic)

Ο Άγγλος εξτρέμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ σκόραρε τρεις φορές στο 6-1 επί της Πάντερμπορν το απόγευμα της Κυριακής, έστειλε το μήνυμά του για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, έγινε το πρόσωπο της ημέρας και οι αριθμοί του θύμισαν στο αγγλικό ποδόσφαιρο πως... κάτι δεν έχει γίνει σωστά με τις νεότερες γενιές.

Με το 15+ σε επίπεδο τερμάτων και ασίστ στη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε ένα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Σάντσο έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής με τέτοιους αριθμούς από την εποχή που το είχε καταφέρει ο Ματ Λε Τισιέ με τη φανέλα της Σαουθάμπτον την αγωνιστική περίοδο 1994-1995!

Τότε, ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός είχε πετύχει 19 τέρματα και είχε 16 ασίστ στην ολοκλήρωση της σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης