Μάικλ Κιν: «Έπιασα πάτο»

Για την ψυχολογική βουτιά που έκανε όταν τα πράγματα στην Έβερτον άρχισαν να μην του πάνε καλά μίλησε ο Μάικλ Κιν, ο οποίος δήλωσε πως έπιασε πάτο και στην συνέχεια έδωσε ώθηση για να ξανά ανέβει προς τα πάνω.



Μάικλ Κιν: «Έπιασα πάτο»

Ο Κιν είχε αποκτηθεί από την Μπέρνλι το 2017 έναντι 30 εκατομμυρίων λιρών από τα «ζαχαρωτά», αλλά δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες αφού εκτός των άλλων είχε και πολλούς τραυματισμούς που τον κράτησαν πίσω.

Κάνοντας μεγάλο βήμα και μιλώντας για την κατάσταση δημοσίως, ανέφερε:

«Δεν ήθελα να βγω έξω, δεν ήθελα να δω κανέναν. Ένιωθα ντροπιασμένος για το πως ήμουν στον αγωνιστικό χώρο και δεν ήθελα να πάω πουθενά, δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Το κράτησα για πολύ καιρό, δούλεψα σκληρά προσπάθησα να το γυρίσω στο χορτάρι, αλλά στο τέλος με κατέβαλε.

Κατέληξα στο να μην καταρρεύσω τελείως, αλλά με έπιαναν τα κλάματα κάθε φορά που μιλούσα στην οικογένειά μου για το θέμα. Ήταν κομβικής σημασίας για εμένα εκείνη η στιγμή γιατί είχα πιάσει πάτο. Από εκείνο το σημείο με την βοήθεια της οικογένειάς μου και των φίλων μου άρχισα να καλυτερεύω, πήγα σε ψυχολόγο αθλητών και το κάνω ακόμη και τώρα, αρκετά τακτικά, για να είμαι εγώ από πάνω και να το ξεπεράσω πλήρως.

Όταν τραυματίστηκα στο ματς με την Σάντερλαντ (σ.σ έχοντας επιβαρύνει τον εαυτό του με ενέσεις στο επόμενο διάστημα) το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι με τους συμπαίκτες μου, μιας και περνούσαμε δύσκολη περίοδο. Δεν ήθελα να με δουν να πετάω πετσέτα εξαιτίας του τραυματισμού, ήθελα απλώς να είμαι εκεί, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να προσπαθώ να αντιστρέψω την κατάσταση. Προφανώς δεν ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω, βάση αποτελέσματος.

Νομίζω πως το σημαντικότερο είναι να μαθαίνεις από τέτοιες καταστάσεις. Πλέον έχω μάθει περισσότερα για την ψυχική μου υγεία και μπορώ να το αντιμετωπίσω και να κοιτάξω μπροστά».

Μάγκας!