Η δύσκολη ζωή στο Νησί...

Υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αστέρες που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην Αγγλία λόγω των καιρικών συνθηκών και του φαγητού. Ποιοι τα βρίσκουν σκούρα και τι έχουν δηλώσει για την εμπειρία τους στο Νησί;



Η δύσκολη ζωή στο Νησί...

Οι μισθοί τους παχυλοί. Ζωή πολυτελείας με πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα και σπίτια που μοιάζουν με παλάτια. Κι όμως, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στην καθημερινότητα του Νησιού, με τον βροχερό καιρό και το περίεργο φαγητό να παίζουν το δικό τους ρόλο. Μάλιστα δεν δίστασαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους δημόσια, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους…

Έντιν Τζέκο

Το όνομα του Έντιν Τζέκο είχε γραφτεί σε ρεπορτάζ για πιθανή μετακόμιση στην Έβερτον τον Ιανουάριο του 2019. Ο σχολιαστής του BT Sport, Ίαν Νταρκ, αποκάλυψε στο ESPN FC’s Extra Time την απάντηση του Τζέκο για το ενδιαφέρον της Έβερτον: «Τι πιστεύεις πως θα αποφασίσω; Μπορώ να μείνω στη Ρώμη ή να πάω στο βροχερό Μέρσεϊσαϊντ και να αγωνιστώ στην Έβερτον. Σε παρακαλώ μην με ξαναρωτήσεις.»

Νολίτο

Έχοντας ξεκινήσει μόλις σε 9 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ βασικός τη σεζόν 2016/2017, ο Νολίτο επικαλέστηκε τις Δκαιρικές συνθήκες και τα λίγα λεπτά συμμετοχής του υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα: «Δεν πιστεύω πως η Μάντσεστερ Σίτι υπολογίζει σε μένα, αν αναλογιστούμε τα λεπτά συμμετοχής μου από τον Ιανουάριο». Επίσης πρόσθεσε για την αλλαγή που διαπίστωσε στην κόρη του: «Το πρόσωπο της κόρης μου έχει αλλάξει χρώμα. Μοιάζει λες και ζει σε σπηλιά.» Τέλος αναφέρθηκε στη δυσκολία του για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας: «Έχω μάθει πολύ λίγα αγγλικά, μου φαίνονται πολύ δύσκολα. Απλά ξέρω να λέω καλημέρα και καλό απόγευμα”.»

Ρομπίνιο

Ο Ρομπίνιο χαρακτήρισε το Μάντσεστερ ως ένα «απαίσιο μέρος να ζήσεις», με τον Βραζιλιάνο να δείχνει πως δεν μπόρεσε να αντέξει τη ζωή στη βορειοδυτική Αγγλία: «Το Μάντσεστερ είναι ένας συναρπαστικός τόπος για το ποδόσφαιρο, αλλά είναι επίσης ένα απαίσιο μέρος για να ζήσεις…το χειμώνα, τις κρύες και σκοτεινές νύχτες. Είναι πολύ δύσκολο για έναν νεαρό Βραζιλιάνο. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Τα γήπεδα είναι γεμάτα και η ατμόσφαιρα φανταστική, αλλά δεν μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί στο Νησί.»

Άνχελ Ντι Μαρία

Ήρθε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Αύγουστο του 2014, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να καρπώνεται 60 εκ. λίρες. Φόρεσε την εμβληματική φανέλα με το «7», αλλά δεν κατάφερε να μπει στα παπούτσια των μεγάλων προκατόχων της. Τελικά έμεινε στο Ολντ Τράφορντ μόλις για μία σεζόν, με τη γυναίκα του (Χορχελίνα Καρντόσο) να κάνει κάποιες πολυσυζητημένες δηλώσεις: «Ήταν απαίσια. Περπατούσες στο δρόμο και φοβόσουν πως θα σε σκοτώσουν. Το φαγητό ήταν αηδία.» Μάλιστα δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εμφάνιση των Αγγλίδων γυναικών δείχνοντας μια ενόχληση: «Όλες ήταν περιποιημένες στην εντέλεια, ενώ εγώ με τα μαλλιά κότσο και χωρίς μακιγιάζ.»

Μάριο Μπαλοτέλι

Με την επιστροφή του στην Ιταλία το Φλεβάρη του 2013, ο Μάριο Μπαλοτέλι φανέρωσε πως δεν θα του λείψουν και πολλά από την Αγγλία. «Καλά πράγματα; Μόνο όταν πήγαινα για προπόνηση. Άσχημα πράγματα; Όλα τα υπόλοιπα. Ο Τύπος, ο καιρός, το φαγητό, ο τρόπος που οδηγάνε.»

Ριτσάρλισον

Ο Ριτσάρλισον αγωνίζεται με τα χρώματα της Έβερτον από το καλοκαίρι του 2018. Η ομάδα που τον έφερε στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν η Γουότφορντ τον Αύγουστο του 2017, με τον Βραζιλιάνο να αποχωρίζεται τη Φλουμινένσε κάνοντας το υπερατλαντικό ταξίδι. Το ντόπιο φαγητό δεν του άρεσε καθόλου, με τον Ριτσάρλισον να δηλώνει πως στις αρχές έχασε 2,5 κιλά! «Οι διατροφικές μου συνήθειες είναι πολύ διαφορετικές και δεν μπορώ να συνηθίσω με τίποτα τα φαγητά εδώ.» Σε ερώτηση οπαδού της Έβερτον στο Twitter για το αγαπημένο του αγγλικό φαγητό, απάντησε «Ζυμαρικά», και όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησαν ποικίλα σχόλια. Όσο για τα θετικά της ζωής στην Αγγλία, ο Βραζιλιάνος ήταν αποκαλυπτικός: «Οι άνθρωποι είναι φιλικοί και μορφωμένοι. Επίσης οι γυναίκες εδώ είναι πολύ όμορφες!». 

Αλέξανδρος Καρατσενίδης