Σονγκ: «Με ένοιαζαν τα λεφτά! Χέσ… που δεν έπαιζα»!

Τον ένοιαζε μόνο η καλή ζωή και τα χρήματα. Ο Άλεξ Σονγκ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι… γλυκάθηκε από τα χρήματα που έβγαζε στα «τελειώματά» του από την Άρσεναλ και για αυτό αποδέχτηκε το τρελό ποσό που του προσέφερε η Μπαρτσελόνα, αδιαφορώντας που δεν είχε ενεργό ρόλο στην ομάδα!  



Σονγκ: «Με ένοιαζαν τα λεφτά! Χέσ… που δεν έπαιζα»!

Ο Καμερουνέζος μέσος αποκάλυψε άγνωστα περιστατικά, που αποδεικνύουν πως στο μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας το χρήμα… κυριαρχούσε στο μυαλό του.

«Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές κάνουν ζωή που δεν είχαν καν φανταστεί. Ήμουν στην Άρσεναλ 8 χρόνια, όμως στα 4 τελευταία έκανα καλή ζωή. Αυτό συνέβη επειδή αυξήθηκε σημαντικά ο μισθός μου, αλλά και επειδή κατάλαβα πόσο χαζός ήμουν. Όταν πρωτοπήγα στην ομάδα έπαιρνε 15.000 λίρες την εβδομάδα. Ήμουν νέο παιδί και ένιωθα εκστασιασμένος», τόνισε αρχικά ο πολύπειρος άσος και συνέχισε:

«Ήθελα να είμαι ίσος με τους μεγάλους. Μπορούσα να ψωνίζω παντού και να περνάω έξαλλες νύχτες. Είχα πάει μια φορά στην προπόνηση και είδα το νέο αμάξι κόσμημα του Ανρί. Τότε είπα στον εαυτό μου ότι θέλω το ίδιο με οποιοδήποτε κόστος. Πήγα στην αντιπροσωπεία και συμφώνησα να το πάρω για λίγο. Είχα το ίδιο αμάξι με τον Βασιλιά Ανρί!

Έπρεπε να το παραδώσω όμως σε δύο μήνες. Όλα μου τα χρήματα τα ξόδευα για τη βενζίνη. Κάποια στιγμή πήγα στην προπόνηση και ο Ανρί με ρώτησε που είναι το αμάξι μου. Του απάντησα ότι δεν μπορούσα να το συντηρήσω. Ο κόσμος νόμιζε ότι ήμουν εκατομμυριούχος, αλλά όσο βρισκόμουν στην Άρσεναλ δεν κατάφερα να αποταμιεύσω ούτε 100.000»!

Όσον αφορά το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του, ο Σονγκ παραδέχτηκε με… περίσσια ειλικρίνεια πως: «Είδα την πρότασή της, πόσα χρήματα θα έπαιρνα και δεν το σκέφτηκα διπλή φορά. Θεώρησα ότι η σύζυγος και τα παιδιά μου έπρεπε να έχουν άνετη ζωή για μετά το τέλος της καριέρας μου. Συναντήθηκα με τον αθλητικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα και μου είπε ότι δεν θα παίζω σε πολλά παιχνίδια. Χέσ... όμως! Ήξερα ότι μπορούσα πλέον να γίνω εκατομμυριούχος».