Όταν η Μπλάκμπερν των Νταλγκλίς και Σίρερ κατέκτησε την κορυφή! (pics & vid)

Πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, η Μπλάκμπερν έβλεπε την επένδυση που είχε κάνει με την απόκτηση του Άλαν Σίρερ ν' ανταποδίδει στον μέγιστο βαθμό και τον Κένι Νταλγκλίς από την άκρη του πάγκου να γίνεται πρωτεργάτης μιας τεράστιας επιτυχίας!  



Όταν η Μπλάκμπερν των Νταλγκλίς και Σίρερ κατέκτησε την κορυφή! (pics & vid)

Στις 14 Μαΐου του 1995, στην 42η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ εκείνη την εποχη, καθώς βρίσκονταν 22 ομάδες στην πρώτη κατηγορία, οι «ρόβερς» έγραψαν ιστορία καταφέρνοντας να τερματίσουν πάνω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να στεφθούν Πρωταθλητές Αγγλίας!

Παρά την ήττα με σκορ 2-1 στο «Άνφιλντ» από τη Λίβερπουλ, η ομάδα του Sir Kenny παρέμεινε στην κορυφή και το +1 από τους «κόκκινους διαβόλους» που είχαν μείνει στο 1-1 απέναντι στη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και έχασαν την τεράστια ευκαιρία να προσπεράσουν και να είναι εκείνοι οι θριαμβευτές της σεζόν.

Το δίδυμο των Σίρερ και Σάτον, ή αλλιώς το... SAS έκανε τρομερά πράγματα εκείνη την αγωνιστική περίοδο για τη Μπλάκμπερν που έγραψε ιστορία με τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Άλλωστε, οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν εκείνοι που έσπασαν το ρεκόρ χρημάτων για απόκτηση Βρετανού παίκτη για την εποχή!

Χέντρι, Λε Σο, Σέργουντ και Άτκινς αποκτήθηκαν με σύνεση, με τους «ρόβερς» ναι μεν να διαθέτουν αρκετό χρήμα, να πετυχαίνουν με τις επιλογές που έκαναν.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης