Μάχη με το χρόνο για την Πρέμιερ Λιγκ, ίσως πάει για 19/6

Διχασμένοι παρουσιάζονται ακόμα οι ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ για την συνέχιση του πρωταθλήματος και το timing αναφορικά με την πανδημία και την καμπύλη της εξάπλωσης του Covid-19. Τα περιθώρια στενεύουν, δεν μπορεί να πάει πέρα από τις 19 Ιουνίου η επανέναρξη του πρωταθλήματος...  



Μάχη με το χρόνο για την Πρέμιερ Λιγκ, ίσως πάει για 19/6

Την Τετάρτη υπήρξαν νέες επαφές μέσω τηλεδιασκέψεων με ομάδες και ποδοσφαιριστές, εκεί όπου παρατηρήθηκε διχασμός αναφορικά με την διάθεση που έχουν οι παίκτες των συλλόγων στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα κι εκείνοι στις πιο χαμηλές θέσεις.

Η επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ φερόταν να δρομολογείται για τις 12 Ιουνίου, όμως, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο και να μετατεθεί για τις 19 του μηνός, πράγμα που όμως θα πιέσει ακόμα περισσότερο χρονοδιάγραμμα.

Οι ποδοσφαιριστές ακόμα διστάζουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις ανά γκρουπ και να υπάρξουν επαφές μεταξύ τους στις εγκαταστάσεις των κλαμπ.

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και το νωρίτερο που θα μπορέσει να εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα προπονήσεων σε τμήματα 3-4 παικτών, συνεχίζοντας με αποστάσεις, είναι η αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή η Τρίτη 19 Μαΐου.

Από τις 25 του μηνός στόχος είναι τα υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να δουλέψουν μαζί και από την 1η Ιουνίου θα συμβεί αυτό που ήδη σημειώνεται εδώ και μερικές μέρες στη Γερμανία με την απόλυτη φυσιολογική εξάσκηση όλων, όπως είχαν συνηθίσει... προ – κορονοϊού, στις εγκαταστάσεις των ομάδων τους.

Την ίδια στιγμή, στην EFL ενημέρωσαν ότι δεν θα πρέπει να προπονηθούν μαζικά πριν τις 25 Μαΐου, όσο κι αν θα ήθελαν τα δικά τους πρωταθλήματος να επιστρέψουν νωρίτερα από την Πρέμιερ...

Σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα SkySports και BT Sport έχουν ήδη ενημερωθεί να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα είτε για τις 12 Ιουνίου είτε για τις 19, προκειμένου να μπορέσουν να μεταδοθούν live και τα 10 παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, από βράδυ Παρασκευής, μέχρι και βράδυ Δευτέρας, χωρίζοντας τα ματς στο τετραήμερο...

Κώστας Ζάλιαρης