Bundesliga: Αρχίζουν τα ματς!

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι διαφορετικό. Ο κορωνοϊός παίζει πλέον από θέση αουτσάιντερ και το ποδόσφαιρο περνά στην αντεπίθεση! Από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Bundesliga ακολουθεί πρώτη το δρόμο της επιστροφής, σε μια κανονικότητα χωρίς κόσμο στις εξέδρες αλλά με τους απανταχού φιλάθλους να περιμένουν πως και πως την TV να «πρασινίσει» ξανά…



Bundesliga: Αρχίζουν τα ματς!

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Σαββατοκύριακου για την πλειοψηφία των Γερμανών» σχολίασε στην «Bild» ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, με αφορμή την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ποδόσφαιρο και στοίχημα όμως πάνε μαζί… θα προσθέσουμε εμείς! Μαζί με την αγωνιστική δραστηριότητα επιστρέφουν και τα καθιερωμένα μας πονταρίσματα. Πριν αρχίζουμε ωστόσο να ψάχνουμε για τριάδες, δυάδες ή μονά αποδεκτά, ας θυμηθούμε σε ποια κατάσταση βρισκόντουσαν οι γερμανικές ομάδες πριν από τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας…

Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει ο κάθε παίκτης υπόψιν πριν περιέλθει σε κατάσταση... betting, πέρα φυσικά από το γεγονός ότι το σύνολο των παιχνιδιών θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών; Το ότι οι εναπομείνασες αγωνιστικές μοιάζουν με την αρχή μιας σεζόν, αφού η περίοδος που οι ποδοσφαιριστές έμειναν μακριά από τις προπονήσεις είναι μεγαλύτερη ακόμη από τις καθιερωμένες καλοκαιρινές άδειες, οι οποίες δεν υπερβαίνουν το διάστημα των…πάνω-κάτω 20 ημερών.

Επίσης, μια ματιά στα τελευταία νέα… πάντα βοηθά. Πόσο μάλλον τώρα που η κάθε απουσία μπορεί να επηρεάσει αρκετά. Στη Χόφενχαϊμ για παράδειγμα, προετοιμάζονται για την αναμέτρηση απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου χωρίς τους δύο πρώτους σκόρερ της ομάδας, διότι οι Αντρέι Κράμαριτς και Σαργκίς Ανταμιάν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Συνετή μοιάζει λοιπόν η κλίση προς τις στοιχηματικές επιλογές που περιλαμβάνουν… γκολ, αφού η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μετά την καραντίνα αποτελεί ερωτηματικό.

ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΙΝΕΙ;

Από τις 18 ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, οι 16 έχουν ήδη δώσει 25 αγωνιστικές ενώ οι Βέρντερ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης «χρωστούν» το μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Βεζερστάντιον» της Βρέμης στις 2 Ιουνίου. Χοντρικά απομένουν λοιπόν 9 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, με την πρώτη από αυτές να έρχεται το τριήμερο 16-18 Μαΐου και την τελευταία να έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

16/5 – 16:30 Άουγκσμουργκ-Βόλφσμπουργκ

16/5 – 16:30 Λειψία-Φράιμπουργκ

16/5 – 16:30 Μπορούσια Ντόρτμουντ-Σάλκε

16/5 – 16:30 Φορτούνα Ντίσελντορφ-Πάντερμπορν

16/5 – 16:30 Χόφενχαϊμ- Χέρτα Βερολίνου

16/5 – 19:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ

17/5 – 16:30 Κολωνία-Μάιντς

17/5 – 16:30 Ουνιόν Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου

18/5 – 21:30 Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερ Λεβερκούζεν

ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΙΑ 8Ο ΣΕΡΙ

Η ομάδα του Μονάχου στοχεύει στην 8η συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +4 από την δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν στο «Klassiker» της 27ης Μαΐου, το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα των Βεστφαλών. Στο κόλπο παραμένει φυσικά και η Λειψία, η οποία απέχει 5 βαθμούς από την κορυφή ενώ η τέταρτη Γκλάντμπαχ ακολουθεί με συγκομιδή 49 βαθμών και στο -6 από την κορυφή. Μέχρι τη διακοπή της σεζόν, όλες οι διεκδικήτριες έδειχναν με αναπάντεχες γκέλες μια πρόθεση να... «χαρίσουν» τον τίτλο η μία στην άλλη και σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως η «σαλατιέρα» καταλήγει στους Βαυαρούς…

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εξαιρετικά θολό το τοπίο. Οι πρώτες 4 θέσεις οδηγούν ως γνωστόν στο Champions League ενώ οι θέσεις «5» και «6» στο Europa League. Λαμβάνουμε ως δεδομένο ότι Μπάγερν-Ντόρτμουντ θα βρίσκονται στ’ αστέρια αλλά η 5η της βαθμολογίας Μπάγερ Λεβερκούζεν ευελπιστεί να προσπεράσει μια εκ των Λειψία (3η) και Γκλάντμπαχ (4η), βρισκόμενη αυτή τη στιγμή στο -3 και -2 αντίστοιχα.

Με την 6η θέση, η οποία θα αποτελέσει το δεύτερο εισιτήριο για το Europa League, «φλερτάρουν» αυτή τη στιγμή η Σάλκε που βρίσκεται ακριβώς εκεί με 37 βαθμούς αλλά και οι Βόλφσμπουργκ (36 β.), Φράιμπουργκ (36 β.), Χόφενχαϊμ (35 β.) που ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής…

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Η Πάντερμπορν φαίνεται πως θα ανοίξει πρώτη την πόρτα για την Zweite Liga, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση με διαφορά 10 βαθμών από την σωτήρια της 15ης θέσης και στο -6 από την 16η που οδηγεί σε μπαράζ. Εκεί όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Φορτούνα Ντίσελτορφ με 22 βαθμούς, όντας στο -4 από τη Μάιντς (15η).

Να μπει με διαφορετικό πρόσωπο στην μετά-κορωνοϊού εποχή θα αναγκαστεί και η Βέρντερ Βρέμης αν θέλει να αποφύγει τον πρώτο της υποβιβασμό μετά από 40 χρόνια! Ο ιστορικός σύλλογος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -6 από τη σωτηρία αλλά το «παράθυρο» των μπαράζ μοιάζει εφικτός ως στόχος. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η 16η Φορτούνα έχει το πάνω χέρι σε πιθανές ισοβαθμίες με Πάντερμπορν και Βέρντερ.

Γιάννης Τζιουμακλής