Agueroooooo: Η μέρα που η Σίτι επέστρεψε στην κορυφή με τον πιο μαγικό τρόπο! (vids)

93:20''. Αριθμοί τους οποίους δεν θα ξεχάσει κανείς στη Μάντσεστερ Σίτι, το αγγλικό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Μάντσεστερ Σίτι σαν σήμερα το 2012 πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 44 χρόνια σπάζοντας καρδιές και διαμορφώνοντας το πιο δραματικό φινάλε στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ! 



Agueroooooo: Η μέρα που η Σίτι επέστρεψε στην κορυφή με τον πιο μαγικό τρόπο! (vids)

Την ώρα που στο Σάντερλαντ και το «Στάδιο του Φωτός» ο Σερ Άλεξ και οι ποδοσφαιριστές του περίμεναν την έκβαση του πρωταθλήματος, έχοντας πάρει εκείνοι το 1-0 επί των «μαυρόγατων» στο δικό τους τελευταίο παιχνίδι για εκείνη την αγωνιστική περίοδο, στο Etihad γινόταν το... έλα να δεις. 

Ούτε γραμμένο στ' αστέρια ή σε κάποιο Χολιγουντιανό σενάριο με υπερήρωες και διάσωση του πλανήτη από μια μεγάλη καταστροφή δεν θα μπορούσε να βρίσκεται αυτό που εκτυλίχθηκε στην έδρα των «πολιτών», με την ΚΠΡ να έχει το προβάδισμα με σκορ 2-1 και το ματς να βρίσκεται στις καθυστερήσεις. 

Γκολ ο Τζέκο με κεφαλιά για το 2-2, γρήγορη επιστροφή της μπάλας και μια τελευταία επίθεση που ξεκινάει από την περιοχή του Χαρτ, με άπαντες στα καρέ των Ρέιντζερς. Ο Αγουέρο θα αλλάξει πανέμορφα τη μπάλα, θα τρέξει στην περιοχή από πλάγια δεξιά, θα γίνει ξανά αποδέκτης αποφεύγοντας την τελευταία στιγμή ένα τάκλιν, η μπάλα φτάνει σ' εκείνον που σουτάρει με δύναμη στην κλειστή γωνία. 

Παράνοια! Τρέλα! Παραφροσύνη! Ανεπανάλητες στιγμές! Ο Αργεντινός ξεσπάει σε δάκρυα από την ένταση καθώς πανηγυρίζει! Η ιαχή από το Etihad ίσως και να έφτασε σε ολόκληρη την υπόλοιπη Αγγλία! 

Η Σίτι με το 3-2 πήρε τον τίτλο στην ισοβαθμία με τη Γιουνάιτεντ λόγω της υπεροχή στη διαφορά τερμάτων και σαν σήμερα, 13 Μαΐου, πριν από 8 χρόνια, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είδε το πιο δραματικό φινάλε που έχει καταγραφεί ever στη σύγχρονη μορφή του κορυφαίου πρωταθλήματος...

Απολαύστε ξανά εκείνες τις στιγμές...



Κώστας Ζάλιαρης