Πρέμιερ Λιγκ: Η κουβέντα για μείωση αγώνων, τα γήπεδα και η άποψη των παικτών

Συλλογικά και με ενότητα θα συνεχιστεί η Πρέμιερ Λιγκ που προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή φόρμουλα ώστε να επιστρέψουν οι ομάδες στο γήπεδο από τον Ιούνιο και να δείξουν πως το ποδόσφαιρο αντιστέκεται στην πανδημία. Αποκαλύψεις έκανε ο Ρίτσαρντ Μάστερς που μίλησε και για κουβέντα περί μείωσης των αγωνιστικών, η οποία έγινε ανάμεσα στα 20 κλαμπ!  



Πρέμιερ Λιγκ: Η κουβέντα για μείωση αγώνων, τα γήπεδα και η άποψη των παικτών

Το κορυφαίο πρωτάθλημα άκουσε από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να λέει ότι από την 1η Ιουνίου τα συλλογικά αθλήματα θα μπορούν να διεξαχθούν σε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών κι έτσι πλέον οι συζητήσεις για το σχέδιο με το οποίο η Πρέμιερ Λιγκ θα συνεχιστεί, αναμένεται να φουντώσουν.

Μέσω του εκτελεστικού διευθυντή του κορυφαίου πρωταθλήματος, Ρίτσαρντ Μάστερς, το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό για πρώτη φορά πως όντως υπήρξε ως θέμα συζήτησης η πιθανή περικοπή της φετινής αγωνιστικής περιόδου λόγω του κορονοϊού, ωστόσο, ο CEO ξεκαθάρισε πως: «Ουδείς το επέλεξε ή θέλησε να σταθεί σε αυτό. Όλοι έχουν εκφράσει την πρόθεση να ολοκληρωθει κανονικά το πρωτάθλημα».

Αυτό στο οποίο αξίζει να δοθεί βαρύτητα είναι πως από τη Λίγκα ξεκαθαρίζουν ότι μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα έχουν υπάρξει επαφές με όλους τους προπονητές των ομάδων και φυσικά αντιπροσωπεία παικτών για να ζητηθεί η άποψή τους για τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Στην Πρέμιερ θέλουν να ξέρουν πως αισθάνονται οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, τι σκέφτονται, αν φοβούνται τον ιο ή αν θεωρούν πως θα ήταν καλό η σεζόν να ολοκληρωθεί κανονικότατα στο γήπεδο.

Επιπλέον, είναι σαφές πλέον πως πολύ δύσκολα θα προχωρήσει το κομμάτι του Project Restart σε ό,τι αφορά τα ουδέτερα γήπεδα. Και τα 20 κλαμπ εξέφρασαν την επιθυμία του να μην αλλάξει κάτι στα παιχνίδια και όλοι να παίξουν στη δική τους έδρα, «πατώντας» στο ότι θα μπορέσουν να έχουν καλύτερη επικοινωνία και με τους οπαδούς τους, αλλά και με την Αστυνομία της περιοχής και να γίνει έκκληση να μην συγκεντρωθεί κόσμος στους γύρω δρόμους για να δει την ομάδα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων τους...

Κώστας Ζάλιαρης