Το Youtube και τα... μικρότερης διάρκειας ημίχρονα!

Όσο περνούν οι μέρες και φτάνουν οι κρισιμότατες ημερομηνίες για τις αποφάσεις επανέναρξης των πρωταθλημάτων, κυκλοφορούν όλο και περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα όσα θα συμβούν στα γήπεδα... Στην Αγγλία, πάντως, σκέφτονται να μεταδίδονται όλα τα ματς ελεύθερα από το Youtube λόγω των κλειστών γηπέδων, ενώ, υπήρξε πρόταση και για μικρότερης διάρκειας ημίχρονα!  



Το Youtube και τα... μικρότερης διάρκειας ημίχρονα!

Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι και την συμμετοχή των ομάδων στα εναπομείναντα ματς των 9 αγωνιστικών μέχρι το φινάλε της τρέχουσας σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, φαίνεται πως έπεσε στο τραπέζι και ιδέα για να είναι πιο μικρής διάρκειας οι αναμετρήσεις!

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της αποχής των παικτών από τις έντονες και καθημερινές προπονήσεις, έχοντας περιοριστεί σε δουλειά γυμναστικής στο σπίτι, εξ αρχής είχε εκφραστεί ανησυχία για πιθανούς τραυματισμούς και απορία για την αντοχή των παικτών σε απανωτά ματς τόσο απότομα...

Ο Γκόρντον Τέιλορ, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, ανέφερε επί τούτου: «Οι παίκτες δεν είναι τρελοί ούτε ηλίθιοι. Θα πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και χαρά για να παίξουν. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί και με ποιες συνθήκες. Πέρα από τις πέντε αλλαγές που προτάθηκε, εκφράστηκε σκέψη και για ημίχρονα διάρκειας μικρότερης των 45 λεπτών. Πάνω απ' όλα, όμως, κυριαρχούν τα ερωτήματα: Μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν και αν ναι, μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια;». 

Από πλευράς Πρέμιερ Λιγκ, θεωρήθηκε αμέσως ανόητο και απορρίφθηκε ως επιλογή...

Σε ό,τι αφορά τους οπαδούς και πέρα από τις αποζημιώσεις που ετοιμάζουν τα κλαμπ για τα εισιτήρια αναφορικά με τους εναπομείναντες αγώνες, από τη στιγμή που δεν τίθεται καν ζήτημα παρουσίας του κόσμου στο γήπεδο, υπάρχουν συσκέψεις για την ελεύθερη τηλεοπτική κάλυψη μέσω Youtube! Το SkySports και το BT Sport που έχουν αναλάβει τα δικαιώματα των αναμετρήσεων του κορυφαίου πρωταθλήματος αναμένεται να δώσουν το ελεύθερο στον κόσμο να παρακολουθήσει τα ματς διαδικτυακά, αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας στις κερκίδες...

Κώστας Ζάλιαρης