Μπέκαμ: Με το φάουλ στην Ελλάδα του εύχεται η FA (video)

Με το χτύπημα-φάουλ που έστειλε την Αγγλία στο Μουντιάλ του 2002 ευχήθηκε στον Ντέιβιντ Μπέλαμ η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τα 45α γενέθλιά του.



Μπέκαμ: Με το φάουλ στην Ελλάδα του εύχεται η FA (video)

Οκτώβριος 2001. Στις 6 του μήνα τα «τρία λιοντάρια» θέλουν έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης για να αφήσουν δεύτερους τους Γερμανούς και να «σφραγίσουν» την πρώτη θέση και το απευθείας εισιτήριο για το ραντεβού της Άπω Ανατολής. Απέναντί τους; Η αδιάφορη βαθμολογικά Εθνική Ελλάδος, σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια του Όττο Ρεχάγκελ στον πάγκο της.

Χωρίς κανείς να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει,  οι… αδιάφοροι τύποι με τα γαλανόλευκα βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 2-1, ανοίγοντας ουσιαστικά το κύκλο των μεγάλων εμφανίσεων που ακολούθησαν από την ημέρα εκείνη μέχρι και την κατάκτηση του Euro 2004! Ο Τέντι Σέριγχαμ ισοφάρισε στο 68’ το τέρμα του Άγγελου Χαριστέα (36’) αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ντέμης Νικολαΐδης είπε να… συνεχίσει την πλάκα (69’) στο «θέατρο των ονείρων».

Όλα αυτά μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το λεπτό που ο «Μπεκς»… πάτσισε την κόκκινη κάρτα του ’98! Αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, κανένα περιθώριο αντίδρασης για τον Αντώνη Νικοπολίδη και 2-2, σε μια από τις λίγες ισοπαλίες που πανηγυρίστηκαν σαν νίκη στην ποδοσφαιρική ιστορία των Άγγλων!

Θυμηθείτε το:

 

 

Γιάννης Τζιουμακλής