Τέσσερις συνεργασίες προπονητών-παικτών που θα θέλαμε να ξαναδούμε…

Πολλές φορές αποδεικνύεται πως κάποιες συνεργασίες ανάμεσα σε προπονητές και ποδοσφαιριστές είναι μοναδικές. Συνήθως αμφότεροι βγαίνουν ζημιωμένοι όταν έρθει η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Το England365.gr σας παρουσιάζει τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις.



Τέσσερις συνεργασίες προπονητών-παικτών που θα θέλαμε να ξαναδούμε…

Μπορείτε για παράδειγμα να φανταστείτε τον Μέσι να ολοκληρώνει την καριέρα του χωρίς να αγωνιστεί ξανά υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα; Ποια θα ήταν η πορεία της καριέρας του Γκέτσε αν δεν «πούλαγε» τον Κλοπ το 2013; Μπορούν οι Αντσελότι-Ρότζερς να «αναστήσουν» ξανά τους Χάμες-Κουτίνιο;

Γκουαρντιόλα-Μέσι

The 10 sentences of admiration of Guardiola to Messi

Τα τέσσερα χρόνια της συνεργασίας τους στην Μπαρτσελόνα (2009-12) έχουν μείνει στην ιστορία, αφού άφησαν στο «Καμ Νου» μια παρακαταθήκη 14 τίτλων και αναμνήσεις από την ίσως καλύτερη ομάδα όλων των εποχών.

Μαζί κατέκτησαν δύο φορές το Champions League (2009 - 2011). Έκτοτε ο Γκουαρντιόλα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ενώ ο Μέσι πανηγύρισε και το 2015 υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε και με άξιους συμπαραστάτες τους Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ.

Τα σενάρια για ενδεχόμενη μεταγραφή του «Μεσσία» στη Μάντσεστερ Σίτι δίνουν και παίρνουν κατά καιρούς αλλά θεωρείται απίθανο να αποχωριστεί την αγαπημένη του «Μπάρτσα» έως το τέλος της θρυλικής καριέρας του.

Κλοπ-Γκέτσε

Liverpool news: Jurgen Klopp names Mario Gotze as the best young ...

Υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ ο Μάριο Γκέτσε είχε εξελιχθεί σε έναν ποδοσφαιριστή που στα 20 του χρόνια έμοιαζε ικανός για μια καριέρα χωρίς όρια. Στην Μπορούσια Ντόρτμουντ κατέκτησαν μαζί δύο πρωταθλήματα (2011-2012) και ένα κύπελλο Γερμανίας (2012) ενώ το 2013 έφτασαν έως τον τελικό του Champions League, όπου και ηττήθηκαν στον γερμανικό «εμφύλιο» από την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 2-1.

Εκείνο το ματς ο Γκέτσε το παρακολούθησε από τα επίσημα του «Γουέμπλεϊ». Αιτία της απουσίας του ήταν ένας τραυματισμός αλλά οι κάμερες έπεφταν συνεχώς πάνω του διότι λίγες ημέρες νωρίτερα είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν. Από τότε η καριέρα του πήρε την κατιούσα, επέστρεψε στη Βεστφαλία έπειτα από 3 ανεπιτυχή χρόνια στο Μόναχο αλλά ο «πατέρας» Γιούργκεν δεν είναι πλέον εκεί…

Αντσελότι-Χάμες

Ancelotti wants to sign James and Bale for Everton -report ...

Αν με κάποιον προπονητή έχει αισθανθεί άνετα ο Χάμες Ρονρτίγκεζ στην Ευρώπη, αυτός δεν είναι άλλος από τον τεχνικό της Έβερτον. Οι μόνες καλές του ημέρες στη Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποιήθηκαν με τον «Καρλίτο» στον πάγκο του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο Ιταλός κόουτς τον πήρε μαζί του το καλοκαίρι του 2017 στην Μπάγερν αλλά στο Μόναχο ουσιαστικά δεν πρόλαβαν να συνεργαστούν, αφού τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο Αντσελότι απολύθηκε.

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πλέον ότι στα γραφεία της Έβερτον υπάρχει ήδη εισήγηση για απόκτηση του Χάμες και μένει να δούμε αν το συγκεκριμένο δίδυμο φτάσει σε χατ-τρικ συνεργασιών.

Ρότζερς-Κουτίνιο

Liverpool in the driving seat on Coutinho says Rodgers

Αν ο Κουτίνιο ψάχνει για τον προπονητή που μπορεί αν επαναφέρει την καριέρα του στον ίσιο δρόμο, τότε θα πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο μεταγραφής στη Λέστερ.

Ο Μπρένταν Ρότζερς αποτελεί άλλωστε τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκε όσο κανένας άλλος τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό κατά την περίοδο της συνύπαρξής τους στη Λίβερπουλ (2013-15).

Πράματα και θάματα έκανε βέβαια και με τον Κλοπ στο «Άνφιλντ» αλλά με δεδομένο ότι οι «reds» δεν ενδιαφέρονται να τον επανεντάξουν στο δυναμικό τους, οι «αλεπούδες» του Ρότζερς θα έπρεπε να βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές του.

Γιάννης Τζιουμακλής