Οι Invincibles σήκωσαν τον τίτλο μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»! (video)

Είναι από τις μέρες που οι φίλοι της Άρσεναλ δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Σαν σήμερα το 2004, οι «κανονιέρηδες» έφευγαν με το βαθμό «χρυσάφι» από την έδρα της Τότεναμ και στέφονταν επίσημα, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, πρωταθλητές Αγγλίας. Ήταν η σεζόν που οι Invincibles μπήκαν για πάντα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!  



Οι Invincibles σήκωσαν τον τίτλο μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»! (video)

Με την ήττα νωρίτερα της Τσέλσι, οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ ήξεραν ότι με απλή ισοπαλία έπαιρναν το πρωτάθλημα. Με ξεκάθαρες προθέσεις μέχρι και για το διπλό, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ άνοιξε το σκορ 3’ με τον Πατρίκ Βιεϊρά και πάγωσε το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με το γκολ του Πιρές στο 35’. Άνετοι και χωρίς ιδιαίτερο άγχος, οι «κανονιέρηδες» βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο πιο χαλαροί και έτσι ισοφαρίστηκαν από τους Ρέντναπ και Ρόμπι Κιν. Τι σημασία όμως είχε; Ο βαθμός είχε κατακτηθεί, το ίδιο και το πρωτάθλημα.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου, η Άρσεναλ είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας (τελευταία φορά έως σήμερα) και μάλιστα διατηρώντας το αήττητο στα εναπομείναντα ματς με Μπέρμιγχαμ, Πόρτσμουθ, Φούλαμ και Λέστερ, «δημιούργησε» τους Invincibles, την ομάδα που πήρε τον τίτλο δίχως να υποστεί καμία ήττα (26 νίκες, 12 ισοπαλίες).

Ας θυμηθούμε τα γκολ της αναμέτρησης στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»: