Η κορυφαία 10άδα των τερματοφυλάκων για φέτος και η τριπλέτα της Πρέμιερ!

Τρεις τερματοφύλακες της Πρέμιερ Λιγκ είναι μέσα στην δεκάδα με τα περισσότερα clean sheets, στη καταμέτρηση που συμπεριλαμβάνονται τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.  



Η κορυφαία 10άδα των τερματοφυλάκων για φέτος και η τριπλέτα της Πρέμιερ!

Στην 4η θέση της σχετικής λίστας κι ο πρώτος που έχει κρατήσει περισσότερες φόρες ανέπαφη την εστία του στο πρωτάθλημα είναι ο Άλισον Μπέκερ, της Λίβερπουλ. Στα μισά παιχνίδια που αγωνίστηκε φέτος δεν δέχθηκε ούτε ένα γκολ, στα 14 από τα 28 τα δίχτυα του Βραζιλιάνου, δεν κουνήθηκαν ούτε από τον αέρα. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία αποσόβησε 0,57 γκολ αν αγώνα, αποτρέποντας τη μπάλα να περάσει τη γραμμή 16 φορές.

Στην 8η θέση βρίσκεται ο Έντερσον, της Μάντσεστερ Σίτι με 13 clean sheet σε 31 αγώνες. Ο 26χρονος προέβη σε 31 επεμβάσεις, σταματώντας 0,87 γκολ ανά αγώνα. Αδιαμφισβήτητα η εθνική Βραζιλίας έχει πληθώρα επιλογών κατά από τα γκολπόστ της.

Την δέκατη θέση της λίστας συμπληρώνει ο «φύλακας άγγελος» της Γουλβς, ο Ρούι Πατρίσιο. Ο 32χρονος Πορτογάλος μετράει φέτος 42 συμμετοχές, εκ των οποίων τις 13 έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Οι αποκρούσεις του φτάνουν τις 47 και τα γκολ που εμποδίζει ανά αγώνα είναι 1,12.

Αν αναλογιστεί κανείς την επιθετική δυνατότητα της Πρέμιερ Λιγκ, μπορεί να διανοηθεί πόσο δύσκολο είναι ένας τερματοφύλακας να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η λίστα με την 10αδα των τερματοφυλάκων:

  1. Κέιλορ Νάβας (Παρί Σεν Ζερμέν) «17»

  2. Ζαν Όμπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης) «15»

  3. Εμάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου) «15»

  4. Άλισον Μπέκερ (Λίβερπουλ) «14»

  5. Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης) «14»

  6. Νταβίντ Σοριά (Χετάφε) «14»

  7. Πρέντραγκ Ράικοβιτς (Ρεμς) «13»

  8. Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι) «13»

  9. Μάικ Μενιάν (Λιλ) «13»

  10. Ρούι Πατρίσιο (Γουλβς) «13»

Μάρκος Βούρβαχης