Με points per game στο χορτάρι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αν διακοπεί η σεζόν

Η βαθμολογία κάθε Λίγκας, όπως φυσικά και της Πρέμιερ Λιγκ, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί, θα ληφθεί υπόψιν για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου σε περίπτωση που τελικά κάποιο πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA.



Με points per game στο χορτάρι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αν διακοπεί η σεζόν

To σύστημα Points per Game είναι εκείνο που θα μετρήσει και θα οδηγήσει τα κλαμπ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου αν τελικά κάποιο από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης αποφασίσει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Με το Βέλγιο και την Ολλανδία ήδη να έχουν πει το stop, η UEFA, μέσω της εκτελεστικής της επιτροπής, αποφάσισε για τον τρόπο με τον οποίο θα συμπληρωθούν οι θέσεις για τις διοργανώσεις της, την ποδοσφαιρική χρονιά 2020-2021. 

Αυτό που θα μετρήσει, θα είναι οι πόντοι ανά παιχνίδι! Και αυτό γιατί στην Premier League για παράδειγμα δεν έχουν όλες οι ομάδες τους ίδιους αγώνες. Οπότε θα κριθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ανάλογα τους πόντους ανά αγώνα που έχουν!

Δηλαδή, απορρίπτεται το θέμα του Ranking ή του συστήματος υπολογισμού των βαθμών των ομάδων από τα ματς της τελευταίας 5ετίας κι έτσι ο βαθμολογικός πίνακας κάθε Λίγκας, ανάλογα με τα εισιτήρια που δίνει μέχρι και σήμερα, θα είναι εκείνος που θα «μιλήσει».

Η UEFA αποφάσισε πως γνώμονας για την ευρωπαϊκή συμμετοχή θα είναι ό,τι έχει σημειωθεί εντός γηπέδου σε περίπτωση που ανακοινωθεί διακοπή σε πρωταθλήματα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με Βέλγιο και Ολλανδία όπου θα μετρήσει η βαθμολογία που είχε διαμορφωθεί μέχρι τη στιγμή του stop...

Ο καθρέφτης της Premier League

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, κοιτάζοντας αυτή τη στιγμή τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος, κανονικά συμμετέχουν στο επόμενο Champions League οι πρώτες τέσσερις δίχως κάποια διαφοροποίηση, οι θέσεις 5-7 οδηγούν στο Europa League και οι Τότεναμ και ¶ρσεναλ μένουν παντελώς εκτός! 

Το παραπάνω, διατηρείται μέχρι την απόφαση του CAS για την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι... Αν παραμείνει η ποινή, η 5η ομάδα παίρνει τη θέση της.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is how the Premier League table would look if it was decided by UEFA's 'sporting merit' system. 👀

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daily Mail Sport (@mailsport) στις

 

Κώστας Ζάλιαρης