Ο Φαν Πέρσι, η πικρία από την Άρσεναλ και το συμβόλαιο...

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι θέλησε να παραδεχθεί τα δικά του λάθη στον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από την Άρσεναλ το 2012, την λανθασμένη διαχειρίση του ζητήματος που δημιουργήθηκε με το κλαμπ, αλλά εξέφρασε και την πικρία του για τη συμπεριφορά του Ιβάν Γαζίδη που τότε βρισκόταν στη διοίκηση των «κανονιέρηδων»...



Ο Φαν Πέρσι, η πικρία από την Άρσεναλ και το συμβόλαιο...

Ο RvP ανοίχτηκε όσο ποτέ άλλοτε σε Podcast στο οποίο συμμετείχε και κατά τη διάρκεια του οποίου θυμήθηκε πολλά τόσο για τη μεταγραφή του από την Άρσεναλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2012, όσο και τα λόγια του Λουίς Φαν Χάαλ όταν του είπε «η παρουσία σου στη Γιουνάιτεντ τελείωσε, δεν με νοιάζει που ακόμα έχεις συμβόλαιο...».

Έχοντας αισθανθεί την ανάγκη να ξεκαθαρίσει ορισμένα ζητήματα για την ιστορία της μετακίνησής του από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ έναντι 24 εκατομμυρίων λιρών πριν από 8 χρόνια, ο Φαν Πέρσι είχε να πει:

«Κοιτάζοντας το παρελθόν και όσα εκτυλίχθηκαν εκείνη την εποχή, σίγουρα θα πρέπει να δω κι εγώ τα δικά μου λάθη... Δεν ήταν μονάχα η σχέση μου με τον Βενγκέρ, αλλά και ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο τότε εκτελεστικός διευθυντής, ο Ιβάν Γαζίδης.

Έπρεπε κι εγώ να διαχειριστώ την κατάσταση καλύτερα κι εκείνη η επιστολή που είχε κυκλοφορήσει στις εφημερίδες τότε γιατί δεν υπήρχαν ακόμα τα social media, ίσως έπρεπε να γίνει κάπως διαφορετικά... Δεν θα έπρεπε να στείλω εκείνη την επιστολή. Ήμουν απογοητευμένος με τη συμπεριφορά του Γαζίδη και το έκανα. Η Άρσεναλ δεν μου πρόσφερε ποτέ νέο συμβόλαιο. Αν κάποιος έρθει με αποδείξεις ότι όντως μου προτάθηκε να παραμείνω, τότε εγώ, ορκίζομαι στα παιδιά μου, θα του δώσω ένα εκατομμύριο λίρες». 

Κώστας Ζάλιαρης