Μάνατζερ Οζίλ: «Δεν είμαστε σίγουροι αν ο COVID-19 δημιουργεί οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες»

Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες ο Μεσούτ Οζίλ λόγω της απορριπτικής απάντησης που έδωσε στη διοίκηση της Άρσεναλ για μείωση μισθού της τάξεως του 12.5%.



Μάνατζερ Οζίλ: «Δεν είμαστε σίγουροι αν ο COVID-19 δημιουργεί οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες»

Ο 31χρονος άσος είναι ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές των «κανονιέρηδων» που κράτησαν αρνητική στάση ενώ πρόκειται για τον πιο ακριβοπληρωμένη παίκτη του ρόστερ με εβδομαδιαία εισοδήματα που φτάνουν τις 350 χιλιάδες λίρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ίδιος δεν αποδέχτηκε τη μείωση για να εξερευνήσει αν όντως η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω του κορωνοϊού προκαλεί ζημιά στα ταμεία της Άρσεναλ ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του, Ερκούτ Σογκούτ, ο οποίος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην «Athletic».

«Κάποιες ομάδες συμπεριφέρονται έξυπνα και χρησιμοποιούν τις εξελίξεις αυτής της περιόδου για να παρουσιάσουν ένα οικονομικό πρόβλημα που ενδεχομένως δεν υπάρχει…»

«Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν όντως δημιουργείται πρόβλημα ή αν πρόκειται για κίνηση τακτικής. Όταν όμως διαπραγματεύεσαι για ένα συμβόλαιο, δεν μπορείς να απευθύνεσαι σε όλη την ομάδα μιλώντας για μαζικές μειώσεις…»

«Είναι μια μέθοδος που σίγουρα πιάνει, ειδικά σε νεότερους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, οι οποίοι δέχονται περικοπές αδιαμαρτύρητα για να μην μπουν στο στόχαστρο…» τα λόγια του.

Γιάννης Τζιουμακλής