Η ανατροπή στο Τορίνο, το πάρτι και το... κρυφτό του Μπλόμκβιστ! (vids)

Σαν σήμερα το 1999, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε μαγική ανατροπή στο Τορίνο επί της Γιουβέντους για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τσαμπουκάς του Ρόι Κιν, το γκολ, η κάρτα που του στέρησε τη συμμετοχή στη Βαρκελώνη, το... κρυφτό του Μπλόκμβιστ που τον φοβόταν και το πάρτι στ' αποδυτήρια!  



Η ανατροπή στο Τορίνο, το πάρτι και το... κρυφτό του Μπλόμκβιστ! (vids)

Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μόλις στο 11ο λεπτό εκείνου του επαναληπτικού ημιτελικού με τη «Γηραιά Κυρία» στο Τορίνο είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 και οι ελπίδες για την παρουσία στον πρώτο τελικό έπειτα από 31 χρόνια είχε χλωμιάσει τρομερά...

Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όμως, το σκορ είχε φτάσει στην ισοπαλία, με τον – ηρωικό εκείνη τη βραδιά – Ρόι Κιν να ηγείται του ολικού come-back και να σκοράρει με ηγετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 34' ήταν σειρά του Γιορκ με άλλη απίθανη κεφαλιά να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και να ολοκληρώσει την τεράστια ανατροπή στα τελευταία λεπτά ο Άντι Κόουλ για το τελικό 3-2.

Κάπως έτσι με εντυπωσιακό τρόπο έγινε ακόμα ένα βήμα εκείνη τη σεζόν για το μαγικό τρεμπλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα στ' αποδυτήρια να ξεσπάσουν όλοι σε πανηγυρισμούς.

Βέβαια, με τις κάρτες που πήραν σ' εκείνο το παιχνίδι με την Γιουβέντους, οι Ρόι Κιν και Πολ Σκόουλς έχασαν τον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου στη Βαρκελώνη που έγραψε τη δική του ιστορία.

Ο Ιρλανδός «κιτρινίστηκε» για χτύπημα σε καθυστερημένο τάκλιν σε προσπάθειά του να προλάβει μια κακή πάσα του Μπλόμκβιστ, τον οποίο είχε κατηγορήσει ανοιχτά από την πρώτη στιγμή φωνάζοντάς του στ' αποδυτήρια.

«Τον θυμάμαι να κρύβεται και ν' αποφύγει τον Κιν για αρκετές εβδομάδες μετά από αυτό γιατί ήξερε ότι η δική του πάσα ήταν η αιτία της κάρτας με την οποία έχασε τον τελικό...» είχε πει ο Ντένις Έργουιν!

Θυμηθείτε τις στιγμές:

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης