Η «βόμβα» αποχώρησης του Βενγκέρ και ο συγκινητικός αποχαιρετισμός (vid)

Πέρασαν δυο χρόνια από την 20η Απριλίου του 2018 όταν ο Αρσέν Βενγκέρ έριξε τη «βόμβα» της απόφασης για την αποχώρηση από τον πάγκο της Άρσεναλ στο φινάλε εκείνης της σεζόν. Λίγες μέρες αργότερα, αποχαιρέτησε το «Έμιρεϊτς» και τον κόσμο που ήταν τόσο διχασμένος αναφορικά με την παρουσία του στον πάγκο, λέγοντας: «Θα μου λείψετε, είμαι ένας από εσάς...».  



Η «βόμβα» αποχώρησης του Βενγκέρ και ο συγκινητικός αποχαιρετισμός (vid)

Ο Αλσατός πρώην κόουτς των «κανονιέρηδων» και θρυλική μορφή με μοναδική ιστορία στα 22 χρόνια που υπηρέτησε το λονδρέζικο κλαμπ, σαν σήμερα πριν από μια διετία γνωστοποίησε ότι το καλοκαίρι του 2018 θα έριχνε τους τίτλους τέλους της θητείας του στην Άρσεναλ.

Έχοντας τίτλους, στιγμές, τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, μόνιμη υπεροχή επί των μισητών συμπολιτών της Τότεναμ, αλλά και πολλές άσχημες εξελίξεις τα τελευταία χρόνια με τον κόσμο να έχει χωριστεί σε «στρατόπεδο» για χάρη του, ο Βενγκέρ αποφάσισε να μην τιμήσει το τελευταίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει και ν' αποχωρήσει έναν χρόνο πριν από τη λήξη της συμφωνίας.

Λίγες μέρες μετά από την ανακοίνωση που είχε έρθει σαν σήμερα, 20 Απρίλη του 2018, είχε εμφανιστεί στο «Έμιρεϊτς» για ν' αποχαιρετήσει τον κόσμο της ομάδας, λέγοντας:

«Η Άρσεναλ δεν είναι απλά προσπάθεια για ωραίο ποδόσφαιρο, είναι τρόπος ζωής. Είμαι ένας από εσάς, θα μου λείψετε. Μακάρι να τα ξαναπούμε σύντομα...».

Εν έτει 2020, ο Αλσατός είναι πλέον μέλος της FIFA και δεν βρέθηκε σε κάποιον πάγκο όπως ιδανικά θα ήθελε, αφού δήλωνε ότι θα ήθελε μια τελευταία καλή πρόκληση στην προπονητική...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης