Η επική και αδιανόητη απόκρουση του Σίμαν με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (vid)

Πέρασαν 17 χρόνια κι ακόμα αν ρωτήσεις όσους ήταν παρόντες στον αγωνιστικό χώρο, στις εξέδρες, στα δημοσιογραφικά ή ακόμα και τον ίδιο τον Σίμαν, ίσως να μην υπάρχει σαφής απάντηση για τα ρεφλέξ που επέδειξε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας σ' εκείνη την αναμέτρηση με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο Αγγλίας.  



Η επική και αδιανόητη απόκρουση του Σίμαν με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (vid)

Ο Ντέιβιντ Σίμαν, σαν σήμερα το 2003, σε ματς του FA Cup με τις «λεπίδες» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, πραγματοποίησε απίθανη απόκρουση, αν και το σώμα του ήταν μπροστά από το σημείο της μπάλας και κατευθυνόταν στα δίχτυα στο πιο ρεαλιστικό σενάριο της εξέλιξης της φάσης.

Η κεφαλιά του επιτιθέμενου έκανε άπαντες να πιστέψουν ότι θα ερχόταν το γκολ για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Σίμαν «πέταξε», άπλωσε το δεξί του χέρι, σταμάτησε τη μπάλα και μάλιστα της έδωσε τόσο ύψος όσο χρειαζόταν για να μην την πετύχει ξανά ο αντίπαλός του στην επαναφορά!

Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 1-0 σ' εκείνο το ματς και έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου με το 1-0 επί της Σαουθάμπτον στον μεγάλο τελικό.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης