Ρίο Φέρντιναντ: «Το 2008 με ήθελε η Μπαρτσελόνα»

Στην αποκάλυψη πως το 2008 τον ήθελε η Μπαρτσελόνα προχώρησε ο Ρίο Φέρντιναντ.



Ρίο Φέρντιναντ: «Το 2008 με ήθελε η Μπαρτσελόνα»

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» φανέρωσε πως την σεζόν που η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κέρδισε τους Καταλανούς και στην συνέχεια κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Τσέλσι, εκείνοι προσπάθησαν να τον πείσουν να «μετακομίσει» στο «Καμπ Νόου».

Ωστόσο, εκείνος προτίμησε να παραμείνει στην Αγγλία όντας ήδη επιτυχημένος με τον σύλλογο του Μάντσεστερ.

Αναλυτικά τα λεγόμενά του:

«Φτάσαμε κοντά. Έγιναν συζητήσεις με τον ατζέντη μου, η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ κοντά. Είχα μιλήσει με τον Ράικαρντ, όχι για να πάω εκεί, αλλά τα αισθήματά του ήταν σαφή. Έγινε μετά το ματς του 0-0 με την Μπαρτσελόνα. Του μίλησα στο τούνελ μετά το παιχνίδι.

Το πρόβλημα με το να πήγαινα να παίξω στο εξωτερικό, ενώ πάντα έλεγα πως θέλω να πάω έξω και να παίξω, ήταν να έχω επιτυχίες εγχώρια και ήμουν πολύ τυχερός που βρήκα έναν σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απ’ όπου ήταν σχεδόν απίθανο να φύγω. Τους κερδίσαμε και στεφθήκαμε πρωταθλητές Ευρώπης, οπότε γιατί να φύγω από τους πρωταθλητές και να πάω στους αντιπάλους.

Σε εκείνο το σημείο ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Μέσι δεν ήταν οι παίκτες που ήταν 3-4 χρόνια αργότερα και το τοπίο στην Μπαρτσελόνα ήταν πολύ διαφορετικό».