Και αν ο Κουτίνιο είχε ακούσει τον Νεϊμάρ;

Πόσο διαφορετικά ενδεχομένως να ήταν ορισμένα πράγματα εάν είχαμε πάρει άλλη απόφαση. Το ίδιο πρέπει να σκέφτεται και ο Φιλίπε Κουτίνιο, ο οποίος… μέρες πριν φύγει από τη Λίβερπουλ για την Μπαρτσελόνα «απέρριψε» τη συμβουλή του συμπατριώτη του, Νεϊμάρ, να τον ακολουθήσει στην Παρί Σεν Ζερμέν.  



Και αν ο Κουτίνιο είχε ακούσει τον Νεϊμάρ;

Έκτοτε τα πάντα γνωστά. Από το 2017, όταν και έγινε «μπλαουγκράνα», η καριέρα του Κουτίνιο πήρε την κατιούσα. Δεν κατάφερε να αποδώσει τα προσδοκόμενα στην Μπαρτσελόνα και η… μεταγραφή ρεκόρ πήγε δανεικός στην Μπάγερν Μονάχου. Ούτε εκεί όμως έχει στεριώσει, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ισπανίας να αναζητούν τρόπο να απαλλαγούν από το συμβόλαιό του.

Όλα αυτά όμως θα μπορούσαν να είχαν… αποφευχθεί εάν ο Κουτίνιο είχε ακούσει τον Νεϊμάρ πριν υπογράψει στην Μπαρτσελόνα. Όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, ο αρχηγός της «σελεσάο» είχε στείλει μέσω what’s up μήνυμα στον τότε άσο της Λίβερπουλ και του είχε προτείνει να τον ακολουθήσει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Φίλοι από μικρή ηλικία, ο Νεϊμάρ πίστευε ότι είχε τον τρόπο να τον «ψήσει». Αμ δε… Ο Κουτίνιο του απάντησε ότι η Μπαρτσελόνα ήταν «όνειρο ζωής» για εκείνον και έτσι υπέγραψε. Είναι αυτό που λέμε, το όνειρο... έγινε εφιάλτης.