«Μύλος» η Πρέμιερ Λιγκ με τις μειώσεις μισθών!

Τη στιγμή που απλοί εργαζόμενοι που φροντίζουν για την καθημερινή ομαλή λειτουργία των συλλόγων δέχονται μεγάλες μειώσεις ή τίθενται σε διαθεσιμότητα, η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών πείθει τους παίκτες να κοντράρουν το σενάριο της αλλαγής των οικονομικών δεδομένων και το αγγλικό ποδόσφαιρο δέχεται κατακραυγή για όσα συμβαίνουν εν μέσω κορονοϊού!  



«Μύλος» η Πρέμιερ Λιγκ με τις μειώσεις μισθών!

Η Νιούκαστλ πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε πως σταματούν οι πληρωμές μέρους του υπαλληλικού προσωπικού κι εκείνοι θα μείνουν με το επίδομα που τους αντιστοιχεί από την Κυβέρνηση.

Η Τότεναμ ανακοίνωσε μειώσεις μονάχα στους υπαλλήλους, ενώ, η Νόριτς έκανε το ίδιο, με ποδοσφαιριστές, προπονητή και διοικούντες να προσφέρουν χρήματα για να συμπληρωθεί το ποσοστό που θα τους αφαιρεθεί κι έτσι να μη λείψει ούτε ένα ευρώ από τους απλούς υπαλλήλους.

Η Λίβερπουλ γνωστοποίησε πως έθεσε σε διαθεσιμότητα ορισμένους εργαζόμενους με την προοπτική να τους αποζημιώσει για όσα χάσουν, τη στιγμή που γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή, την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών και την Ένωση των προπονητών.

Η Πρέμιερ Λιγκ θέλει να επιβάλει μείωση 30% σε όλους – στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήδη αυτό το ποσοστό το δώρισαν στα νοσοκομεία για αγορά εξοπλισμού και ενίσχυση των γιατρών – με την PFA να προτρέπει τους ποδοσφαιριστές να μην το δεχθούν!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TheAthletic, υπήρξαν αντιδράσεις παικτών στη μεταξύ τους τηλεδιάσκεψη μέσω αντιπροσώπων για να συζητήσουν τα όσα συμβαίνουν σε οικονομικό επίπεδο λόγω του κορονοϊού κι έτσι δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα είναι εύκολη η κατάσταση με τις μειώσεις αυτή τη στιγμή...

«Σέβονται απόλυτα τη δουλειά των υπαλλήλων και γνωρίζουν πολύ καλά ως ποδοσφαιριστές τον ρόλο τους στην κοινωνία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η PFA το βράδυ του Σαββάτου για να δείξει πως ανεξάρτητα από την πρόταση που έχει γίνει από τα κλαμπ για το 30%, οι παίκτες θα συζητήσουν μεταξύ τους για τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξουν την κοινωνία, τους εργαζόμενους που έχασαν σημαντικό κομμάτι των μισθών τους αλλά και τους γιατρούς που δίνουν καθημερινές μάχες στον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό του Covid-19.  

Προς τιμήν του, πάντως, ο Τζόρνταν Χέντερσον έδειξε πως δεν φοράει τυχαία το περιβραχιόνιο της Λίβερπουλ και έχει επικοινωνήσει με όλους τους υπόλοιπους αρχηγούς των 20 κλαμπ για να υπάρξει μια οικονομική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας...

Κώστας Ζάλιαρης