Οι πιο «άσφαιροι» ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ

Η στατιστική υπηρεσία έδωσε στο «φως» ένα ιδιαίτερο αρνητικό στατιστικό που «απογείωσε» φέτος ο επιθετικός της Σέφιλντ Γιουναίτεντ, Ντέιβιντ ΜακΓκόλντρικ. Στον παρακάτω πίνακα είναι ταξινομημένοι οι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες τελικές ανά αγώνα χωρίς να έχουν σκοράρει.



Οι πιο «άσφαιροι» ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ

Ντέιβιντ ΜακΓκόλντρικ - Σέφιλντ Γιουναίτεντ

Ο 32χρονος επιθετικός την περασμένη σεζόν είχε σημειώσει 15 γκολ και βοήθησε την ομάδα του να ανέβει από την Τσάμπιονσιπ. Φέτος με 6.20 τελικές ανά αγώνα και συνολικά 36, τα τέρματα του παραμένουν μηδενικά.

Πιερ Χόιμπιεργκ Σαουθάμπτον

Ο Δανός μέσος των «Αγίων» μπορεί να έχει μέσο όρο τελικών προσπαθειών 2.73 σε κάθε αγώνα, όμως το πηλίκο των τερμάτων του παραμένει στο μηδέν. Ο 24χρονος σε 28 παιχνίδια μετράει μόλις μία ασίστ.

Ντομινίκ Σολάνκε – Μπόρνμουθ

Ο 22χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί τη φετινή σεζόν σε 24 παιχνίδια, προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα του να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Πραγματοποίησε σε αυτά 2.64 τελικές ανά αγώνα, όμως δε μπόρεσε σε καμία εξ αυτών να βρει δίχτυα.

Τσε Άνταμς – Σαουθάμπτον

Ο επιθετικός της Σαουθάμπτον κοστολογείται στα 12 εκατομμύρια λίρες, όμως φέτος δεν έχει δικαιολογήσει ούτε στο ελάχιστο αυτό το ποσό. Η μπάλα δε κούνησε το πλεκτό σε καμία από τις 2.55 ευκαιρίες που είχε, στις αναμετρήσεις που αγωνίστηκε.

Ντγουάιτ ΓκέιλΝιούκαστλ

Αγωνίστηκε μόλις 12 φορές την τρέχουσα σεζόν, όμως κατάφερε να κάνει 2.46 τελικές μέσο όρο σε κάθε αγώνα. Η μπάλα δε του κάνε το χατίρι να μπει στα δίχτυα. Ο 29χρονος περιορίζεται στη μια τελική πάσα και το μηδενικό αριθμό τερμάτων.

Ρος Μπάρκλει – Τσέλσι

Ο μέσος των «Μπλε» έχει επιδιώκει αρκετές φορές να πετύχει κάποιο τέρμα. Μάταια όμως, καθώς καμία από τις 2.26 προσπάθειες που είχε, στα παιχνίδια που αγωνίστηκε, δε βρήκαν στόχο. Οι 3 ασίστ του στα 13 ματς είναι μια παρηγοριά, όσο το γκολ αγνοείται.

Άτυχοι ή άστοχοι; Ότι κι αν ισχύει από τα δύο, οι παραπάνω ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστούν σε μια ανεπιθύμητη «μαύρη» λίστα. Αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει ξανά και προσπαθήσουν να δραπετεύσουν από αυτήν, ίσως σκαρφαλώνουν ακόμα ψηλότερα.

Μάρκος Βούρβαχης