Ήταν κάποτε μία πράσινη εμφάνιση και μια… επανεμφάνιση!

Ήταν η σεζόν 1991/92 όταν η Λίβερπουλ αποπειράθηκε να δοκιμάσει για πρώτη φορά, πράσινη φανέλα. Ναι καλά διαβάσατε και καλά ακούσατε πως η συγκεκριμένη φανέλα θα επιστρέψει!  



Ήταν κάποτε μία πράσινη εμφάνιση και μια… επανεμφάνιση!

Η κόκκινη εμφάνιση ξέρουμε πως είναι το σήμα κατατεθέν, το απόλυτο χρώμα ως σημείο αναφορά της Λίβερπουλ. Η χορηγική συμφωνία όμως με τον όμιλο γνωστής ζυθοποιίας, Carlsberg, της οποίας το πράσινο χρώμα ξεχώριζε χαρακτηριστικά στην γραμματοσειρά του logo, έφερε και το λανσάρισμα μιας φανέλας με το αντίστοιχο χρώμα.

Μία εμφάνιση εκτός έδρας, που σίγουρα μπορούμε να πούμε πως ταυτίστηκε με την Λίβερπουλ των 90ς. Τα πράσινα επέστρεψαν στις ντουλάπες των αποδυτηρίων του Άνφιλντ τη σεζόν 2008/09 και φαίνεται πως θα έχουν ακόμη την τιμητική τους και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, σύμφωνα με το «Footy Headlines».

Συγκεκριμένα πρόκειται για το νέο σχεδιασμό της εταιρίας Nike, η οποία αποφάσισε με έμπνευση απ’ τα παλιά και ειδικότερα τα 90ς, να σχεδιάσει αθλητικές εμφανίσεις, σορτς και φόρμες αντίστοιχες της εποχής. Σίγουρα είναι μία κίνηση που δεν βλέπουμε πρώτη φορά, αφού ακολουθεί την προσπάθεια της κίτρινης φανέλας της Άρσεναλ.

Μία αν μη τι άλλο έξυπνη κίνηση για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Συμφιλίωση με το «καλτ» παρελθόν; Ίσως, διότι κάτι τέτοιο δείχνει.

Νίκος Μαστρογιαννόπουλος