Μια Τότεναμ... πολύ διαφορετική από την 5ετία του Ποτσετίνο

Τα "σπιρούνια" κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της πρώτης 5άδας στο πρωτάθλημα της Premier League για πρώτη φορά από την σεζόν 13/14.  



Μια Τότεναμ... πολύ διαφορετική από την 5ετία του Ποτσετίνο

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα από το Λονδίνο έχει ανοδική πορεία κάτι που το αποδεικνύει η βαθμολογική της συγκομιδή. 

Από την σεζόν 2014/15 που στο τιμόνι του συλλόγου βρέθηκε ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο ο σύλλογος μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τροπαίου, αλλά καθιερώθηκε σε μια από τις πιο ολοκληρωμένες ομάδες στο Νησί. Το 2015 τερμάτισε 5η, το 2016 3η, το 2017 2η, το 2018 3η, ενώ το 2019 4η.

Μάλιστα έλυσε... το "ξόρκι" που της επέβαλε να τερματίζει πιο χαμηλά από την Άρσεναλ κάθε χρόνο.

Επίσης έφτασε κοντά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος (2016) κάτι που τελικά δεν κατάφερε να συμβεί ποτέ, λόγω της εκπληκτικής Λέστερ. Δεν πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός πως από το 2017 κι έπειτα δίνει κάθε χρόνο το «παρών» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, κάτι που δεν γινόταν με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια.

Η πρώην αρμάδα του Ποτσετίνο χωρίς να δαπανά υπέρογκα ποσά σε μεταγραφές έγινε το πιο "λαμπερό" project στην Premier League, με την βελτίωση της να είναι ορατή χρόνο με τον χρόνο.

Παρόλα αυτά την φετινή περίοδο τα πράγματα δεν πήγαν όπως ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας ευελπιστούσε με αποτέλεσμα ο Ποτσετίνο να απολυθεί, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να τον διαδέχεται.

Μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος δεν έχει βρει τον τρόπο να βάλει φρένο στην φετινή... κάθοδο των "σπιρουνιών" με αποτέλεσμα η ομάδα του να είναι στην 8η θέση του ρετιρέ. Δηλαδή όχι μόνο εκτός πρώτης 4αδας που σηματοδοτεί την έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά βλέπει ορατό τον κίνδυνο να μείνει τελείως εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την νέα αγωνιστική χρονιά. 

Το θετικό σε όλη την ιστορία είναι πως από την 5η θέση και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει απόσταση 4 πόντων, χάσμα που μπορεί να... γεφυρωθεί.

Μάνος Φουστανάκης