Κορωνοϊός: Νέα αναβολή – Δεν παίζεται ποδόσφαιρο τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου στην Αγγλία

Σε νέα αναβολή των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων προχωρούν στην Αγγλία, όπου αποφασίστηκε να μην υπάρξει επιστροφή στα γήπεδα τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου εξαιτίας του κορωνοϊού!



Κορωνοϊός: Νέα αναβολή – Δεν παίζεται ποδόσφαιρο τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου στην Αγγλία

Η αρχική αναβολή που είχε δοθεί στις διοργανώσεις έφτανε στο τέλος της στις 4 Απριλίου, ωστόσο μιας και το διάστημα χαρακτηρίζεται ως το πιο κρίσιμο για την πρόληψη απέναντι στον κορωνοϊό, στο Νησί αποφάσισαν να αφήσουν να κυλήσει ολόκληρος ο μήνας και καλώς εχόντων των πραγμάτων να πάνε για επιστροφή από την Πρωτομαγιά και μετά.

Η απόφαση ήρθε την Πέμπτη 19/03 κατά την προγραμματισμένη συνάντηση μετά από εκείνη της UEFA που θα αποτελούσε οδηγό για όλες τις χώρες, ενώ έχει γίνει επίσης ήδη γνωστό πως η κουβέντα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα για να μπει σιγά-σιγά στο αυλάκι και το τι μέλλει γενέσθαι με τις αγωνιστικές που έχουν απομείνει, εάν θα παιχτούν μέσα στο καλοκαίρι ή εάν τελικά θα προχωρήσουν σε ακύρωση της σεζόν, κάτι το οποίο μοιάζει οριακά... απίθανο, αφού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει χρόνος να πραγματοποιηθούν οι αγώνες και να αποφευχθεί ακόμη μεγαλύτερη ζημία.

Άλλωστε, εφόσον το παγκόσμιο θέμα του κορωνοϊού βελτιωθεί τους ερχόμενους μήνες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το καλοκαίρι φαντάζει μια ιδανική ευκαιρία για να καλυφθεί το κενό του Euro (υπενθυμίζεται πως μετατέθηκε για το 2021) και να... αποζημειωθούμε και όλοι εμείς που νιώθουμε από τώρα το κενό που έχει αφήσει η απουσία του αθλήματος στις οθόνες και την καθημερινότητά μας.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε και με την ανακοίνωσή της η FA, που τόνισε πως κύριο μέλημά της είναι η επιστροφή της αγωνιστικής περιόδου από εκεί που είχε μείνει, δίνοντας έτσι για πρώτη φορά σαφή μια σαφή τοποθέτηση για το μέλλον, σημειώνοντας μάλιστα πως έτσι θα διασφαλιστεί η ακεραιότητα των διοργανώσεων! Συνοπτικά, δηλαδή, μοιάζει ευοίωνο το ζήτημα τόσο για την Λίβερπουλ, όσο και για τις υπόλοιπες που κυνηγάνε πρωτάθλημα στις άλλες κατηγορίες, ευρωπαϊκές θέσεις στην Πρέμιερ Λιγκ και σωτηρία σε κάθε βαθμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Γιώργος Σιάφας