Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κραχ... κορονοϊού!

Η αξία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πέσει περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο λίρες τις τελευταίες 3 εβδομάδες, λόγω της πτώσης της αγοράς από τον κορoνοϊό. Το πρώτο μέτρο αντίδρασης και ο ρόλος των Γκλέιζερς.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κραχ... κορονοϊού!

Την οικονομική λαίλαπα του κορονοϊού αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχοντας χάσει οικονομική αξία ύψους μισού δισεκατομμυρίου λιρών σε διάστημα τριών εβδομάδων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε την ενεργοποίηση ανάκτησης κοινών μετοχών κατηγορίας Α από την ελεύθερη αγορά. Σε αυτές τiς μετοχές δεν συμπεριλαμβάνεται μερίδιο της οικογένειας Γκλέιζερ, με συνέπεια να αυξηθούν τα ποσοστά ιδιοκτησίας τους με χρήματα προερχόμενα από τα ίδια κεφάλαια της ομάδας.

Είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται για να αντισταθμίσει την υποτίμηση της αξίας της εταιρίας στην αγορά αλλά και για να αντισταθεί σε μια πιθανή προσφορά εξαγοράς. Έχει υπάρξει πληθώρα δημοσιευμάτων που θέλει τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ζεστό στην αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους Γκλέιζερς να αντιστέκονται στην πώληση.

Ο Εντ Γούντγουορντ με αφορμή τις εξελίξεις στο κλαμπ δήλωσε: «Αν και είναι δυσάρεστη εξέλιξη η διακοπή της ποδοσφαιρικής χρονιάς, αναγνωρίζουμε πως η καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μέγιστης σημασίας.»

Το αγγλικό κλαμπ βαδίζει σε αχαρτογράφητα χρηματοοικονομικά νερά, με τις εξελίξεις να μεταβάλλονται ραγδαία σε καθημερινή βάση λόγω της ρευστής και πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει ο αθλητικός κόσμος και όχι μόνο. Μάλιστα αν συνυπολογίσουμε τα χρέη ύψους £73.6 εκ. που δημοσιεύθηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα στις 25/2, συμπεραίνουμε πως η πρόκληση για τους διοικούντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι για γερούς λύτες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΤΣΕΝΙΔΗΣ