Τζακ Γκρίλις: « Ένας ταλαιπωρημένος…ονειροπόλος»!

Κάνει τα πάντα, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσει την αγαπημένη του Άστον Βίλα στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι αυτό που θέλει περισσότερο από τα πάντα… Ο Τζακ Γκρίλις είναι ένας ποδοσφαιριστής, σε πολλές περιπτώσεις μια ομάδα μόνος του. Λογικό, λοιπόν, να προσελκύσει το βλέμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία προτίθεται να δώσει έως και 80εκατ. ευρώ για να τον προσθέσει στο δυναμικό της!  



Τζακ Γκρίλις: « Ένας ταλαιπωρημένος…ονειροπόλος»!

Το συμβόλαιο του στην Άστον Βίλα λήγει το 2023 και δεν υπάρχει buy out. Στην εφετινή σεζόν έχει σημειώσει 7 γκολ αλλά έχει μοιράσει και 6 ασίστ σε 26 συμμετοχές, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει μέχρι τον τελικό του League Cup. Η φυσική του θέση είναι δεκάρι, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στα άκρα της επιθετικής γραμμής.

Ο Γκρίλις γεννήθηκε το 1995 στην Σόλιχολ, μία πόλη κοντά στο Μπέρμινγχαμ, από γονείς με Ιρλανδική καταγωγή, μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια που λάτρευε και φυσικά λατρεύει την τοπική σπουδαία ομάδα της περιοχής. Ποια; Την Άστον Βίλα. Ναι ήταν οικογενειακή υπόθεση, όταν ο προπάππους του, ο επιθετικός Μπίλι Γκάρατι ήταν βασικότατο μέλος της Άστον Βίλα του τότε σπουδαίου Τζορτζ Ράμσεϊ όπου κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, με 2-0 επί της Νιούκαστλ το μακρινό 1905. Όταν είσαι σε μικρή ηλικία και ακούς σχεδόν σε καθημερινή βάση τέτοιες ιστορίες, πως να μην λατρέψεις τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και την ομάδα; Έτσι κι έγινε. Το καλοκαίρι του 2001 ο μικρός τότε Τζακ έγινε μέλος των ακαδημιών της ομάδας, στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών. Ο μικρός διέπρεπε σε όλα τα στάδια των αναπτυξιακών κατηγοριών, παίζοντας κυρίως μεσοεπιθετικός. Έγινε διεθνής με τα χρώματα της Ιρλανδίας, μόλις στα 16 του, με τις μικρές εθνικές, και έφτασε να συμπεριληφθεί στην 18αδα της ανδρικής ομάδας, για ένα παιχνίδι απέναντι στην Τσέλσι, πριν καν κλείσει τα 17 του χρόνια. Τον Μάρτιο του 2012.

Με την Άστον Βίλα να υποβιβάζεται στην Τσάμπιονσιπ το ’16 ο Γκρίλις είχε την δυνατότητα να φύγει για κάποια πιο δυνατή ομάδα, και να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, παλεύοντας για ακόμα ένα μεγάλο του όνειρο, να φορέσει δηλαδή την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας. Δεν το έκανε και αγωνίστηκε για τρεις σερί σεζόν στην δεύτερη κατηγορία, γνωρίζοντας μια οδυνηρή ήττα απ’ τη Φούλαμ, με 1-0 στον τελικό ανόδου του ’18 στο Γουέμπλεϊ, αλλά και μια στιγμή όπως αυτή που υπάρχει στο παρακάτω βίντεο. Όταν και φορώντας πλέον το περιβραχιόνιο δέχτηκε γροθιά από οπαδό της Μπέρμινγχαμ, στο περσινό ντέρμπι, λίγο πριν σκοράρει και πάρει την εκδίκησή του, χαρίζοντας παράλληλα τη νίκη στην ομάδα του. Τότε ξεκίνησε και το μεγάλο σερί της ομάδας που έφτασε τις 10 σερί νίκες, φτάνοντας μέχρι και την άνοδο, στον τελικό των playoffs.

Ο Τζακ Γκρίλις είναι ένα παιδί που από μικρή ηλικία προσπαθούσε να πλάσει το μέλλον του μέσα από τα όσα είχε ακούσει και είχε δει με τα ίδια του τα μάτια από την οικογένεια του και να φτάσει να αγωνίζεται σε μεγάλους συλλόγους, που από μικρός είχε σαν όνειρο. Το θέμα είναι, θα παραμείνει έως το 2023 στην ομάδα της καρδιάς του όπως αποδείχθηκε, ή θα ανέβει τα «σκαλιά» του Μάντσεστερ;

Νίκος Μαστρογιαννόπουλος