Μια μεταβατική σεζόν που δίνει τεράστια ευκαιρία στη Σίτι

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και με τη Λίβερπουλ που αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι είναι αυτή που ρεαλιστικά μπορεί να στείλει το αγγλικό ποδόφαιρο μέχρι τον τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Μια μεταβατική σεζόν που δίνει τεράστια ευκαιρία στη Σίτι

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε πολλά καλά πράγματα απέναντι στην άμυνα της Ατλέτικο στον επαναληπτικό του «Άνφιλντ», αλλά πλήρωσε το γεγονός της κακής εμφάνισης στη Μαδρίτη όπου αν είχε σκοράρει θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα στη ρεβάνς και ίσως με διαφορετική κατάληξη από αυτή που τελικά σημειώθηκε.

Η Λίβερπουλ έπεσε πάνω στον Όμπλακ που έπιασε τα άπιαστα. Ναι μεν οι «κόκκινοι» έφτιαξαν φάσεις και έκανε τα πράγματα όπως ακριβώς έπρεπε να τα κάνει, αλλά το παιχνίδι έμεινε στο ένα γκολ για να πάει στην παράταση. Εκεί την πρόδωσε ο Άντριαν και κάπως έτσι επιβεβαιώθηκε αυτό που λέω εδώ και χρόνια πως αρκεί μια κακή βραδιά ή ακόμα κι ένα κακό πεντάλεπτο για να... πας σπίτι σου σε αυτή τη διοργάνωση κι ας είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι.

Σε μια χρονιά, πάντως, που συνεχίζουν ως τώρα στη διοργάνωση τέσσερις ομάδες που δεν έχουν κατακτήσει τρόπαιο και πιθανώς μια αλλά και τη Μάντσεστερ Σίτι που επίσης δεν το έχει στο παλμαρέ της, με τις παραμέτρους που έχουμε μπροστά μας και που όπως φαίνεται τα περισσότερα ματς θα γίνουν χωρίς κόσμο, είναι μια μεταβατική σεζόν στην οποία όλα μπορούν να συμβούν.

Από το να κατακτήσει η Αταλάντα ή η Λειψία το τρόπαιο μέχρι το να είναι η επιβεβαίωση για πολλοστή φορά των φαβορί με την Μπάγερν να μοιάζει αυτή τη στιγμή η πιο δυνατή ομάδα.

Με όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Καταλανός έχει την ομάδα και τους παίκτες και με την δική του εμπειρία για να κρατήσει το σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου», δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν!