Αυτή η Τσέλσι δεν χάνει την τετράδα! (vid)

Μια από τις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις στη φετινή σεζόν κατέγραψε η Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στην Έβερτον. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ επικράτησε με σκορ 4-0 για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους Μάουντ (14’), Πέδρο (21’), Γουίλιαν (51’) και Ζιρού (54’) να πετυχαίνουν τα τέρματα της συνάντησης.



Αυτή η Τσέλσι δεν χάνει την τετράδα! (vid)

Οι «μπλε» βρίσκονται στην 4η θέση με συγκομιδή 48 βαθμών και στο +5 από την 5η Γουλβς ενώ το σημερινό αποτέλεσμα περιορίζει αρκετά τα ευρωπαϊκά όνειρα της Έβερτον, η οποία «κάθεται» στη θέση Νο12 με 37 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα «ζαχαρωτά» παραμένουν χωρίς νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για 25ο διαδοχικό ματς της Πρέμιερ Λιγκ, μετρώντας πλέον 11 ισοπαλίες και 14 ήττες ενώ ο Φρανκ Λάμπαρντ μοίρασε χρόνος συμμετοχής σε παιδιά της ακαδημίας, με τον Γκίλμουρ να ξεκινά βασικός στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά και τους Άντσοριν-Μπρόγια να περνούν ως αλλαγή. Όλοι τους διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή τις επιθετικές τους διαθέσεις και απείλησαν για πρώτη φορά με το γυριστό σουτ του Μάουντ που εξουδετέρωσε ο Πίκφορντ στο 7ο λεπτό. Επτά λεπτά αργότερα ωστόσο ο ίδιος παίκτης το δοκίμασε για δεύτερη φορά και άνοιξε το σκορ, με τη φάση να ξεκινά από τον Πέδρο και να ολοκληρώνεται από τον Μάουντ με όμορφη περιστροφή σώματος και σουτ ακριβείας στη δεξιά γωνία των Εβερτόνιανς.

Στο 19ο λεπτό ο Πίκφορντ εξουδετέρωσε σουτ του Γουίλιαν αλλά στο 21ο λεπτό ο Πέδρο έμελλε να «γράψει» το 2-0 σημειώνοντας το παρθενικό του τέρμα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Η φάση ξεκίνησε από τον 28χρονο Γκίλμουρ, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα ενώ η ασίστ του Μπάρκλεϊ στον Ισπανό σκόρερ υπήρξε υποδειγματική…

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν άλλαξε και η Τσέλσι «κλείδωσε» το παιχνίδι με άλλα δύο γκολ μέχρι το 54ο λεπτό. Στο 51’ οι παίκτες του Λάμπαρντ κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα και ο Γουίλιαν σούταρε εύστοχα εκτός περιοχής για το 3-0 ενώ ο Βραζιλιάνος «σέρβιρε» το τέταρτο τέρμα στον Ζιρού, ο οποίο σκόραρε με κοντινή προβολή.

 

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Τσέλσι (4-3-3): Κέπα- Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζούμα, Αλόνσο- Μάουντ (60’ Τζέιμς), Γκίλμουρ, Μπάρκλεϊ- Γουίλιαν (71’ Άντσοριν), Πέδρο, Ζιρού (86’ Μπρόγια)

Έβερτον (4-4-2): Πίκφορντ- Κιν, Χόλγκεϊτ, Σιντιμπέ, Ντιν- Γκόμες, Ντέιβις (58’ Κεν), Μπερνάρντ (46’ Γουόλκοτ), Σίγκουρτσον- Ριτσάρλισον, Κάλβερτ-Λιούιν (76’ Γκόρντον)

Σκόρερς

14’ Μάουντ, 21’ Πέδρο, 51’ Γουίλιαν, 54’ Ζιρού

Διαιτητής

Κέβιν Φρεντ

Γήπεδο

Στάμφορντ Μπριτζ

Γιάννης Τζιουμακλής