Κι ας μην κρίνει κάτι, αυτό το ντέρμπι είναι φωτιά!

Το Μάντσεστερ για φέτος δεν έχει να δει μια μάχη που θα μπορούσε να είναι καθοριστική για τις ελπίδες κάποιας εκ των δύο ομάδων για την κορυφή, ωστόσο, αυτό το ντέρμπι πάντοτε θα είναι μοναδικό. Και σήμερα, φιλοξενείται στο «Ολντ Τράφορντ» η μεγάλη «μάχη» της Σίτι με τη Γιουνάιτεντ, οι οποίες έχουν ήδη κοντραριστεί τρεις φορές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!  



Κι ας μην κρίνει κάτι, αυτό το ντέρμπι είναι φωτιά!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να κάνουν ένα ανέλπιστο double για την τρέχουσα σεζόν απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους τους μετά τη σπουδαία νίκη που είχαν πάρει στο Etihad στον πρώτο γύρο, σε ένα από τα ελάχιστα ματς που το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει παρουσιαστεί ως... κανονική ομάδα με αρχή, μέση και τέλος.

Μετά από εκείνο το 2-1, βέβαια, μεσολάβησαν οι δύο αναμετρήσεις των συλλόγων του Μάντσεστερ για το Carabao Cup, εκεί όπου οι Πρωταθλητές του 2018 και του 2019 πέρασαν με άνεση από το «Θέατρο των Ονείρων» με το υπέρ τους 3-1 και προκρίθηκαν – για να φτάσουν πλέον μέχρι και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ – παρά την εντός έδρας ήττα (1-0) στον επαναληπτικό.

Η αλήθεια είναι πως οι σημερινοί γηπεδούχοι «καίγονται» για τους βαθμούς που θα τους βοηθήσουν στην προσπάθεια κατάληψης μιας θέσης στην τετράδα, ενώ η Σίτι απλά βλέπει τη Λίβερπουλ να πορεύεται εκ του ασφαλούς στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια. Το ενδιαφέρον των «πολιτών» είναι πλέον περισσότερο στην υπόθεση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και της προσφυγής στο CAS, όπως φυσικά και στο Τσάμπιονς Λιγκ εκεί όπου έχει γίνει ένα σημαντικότατο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά με το 2-1 επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη στην πρώτη αναμέτρηση για τους «16». 

Για σήμερα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναγκάζεται να περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που έχει ενοχλήσεις, ενώ για τη Γιουνάιτεντ ο Μαγκουάιρ είναι αμφίβολος με υπερ του τις πιθανότητες συμμετοχής στη μεγάλη «μάχη».

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-5-2): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Γουάν – Μπισάκα, Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες, ΜακΤόμινεϊ, Γουίλιαμς – Γκρίνγουντ, Μαρσιάλ

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Μεντί, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Νταβίντ Σίλβα, Μαχρέζ, Αγουέρο, Στέρλινγκ

Κώστας Ζάλιαρης